Két győztes örülhet – Eredményt hirdettek a II. Madách Musical Pályázaton

Két győztest hirdettek a II. Madách Musical Pályázaton: a megosztott első helyen az Aranyborjú és a Dögkeselyű című darab áll.

A Csoportterápia és az Én, József Attila című előadások sikerén felbuzdulva idén is sokan jelentkeztek a Madách Színház megmérettetésére, a második musical-pályázatra, amelyet 2012-ben hirdetett meg a színház.

 

Az első fordulóban 24 jelentkező adta be készülő darabja szinopszisát, egy jelenetét és 5 dalát. Ebből a zsűri – Malek Andrea színésznő, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke – kilencet juttatott tovább. A kilenc készülő musical koncepcióját és egy-egy dalát hallgatták meg ezután a zsűri tagjai és a sajtó képviselői. A zsűri a döntőbe 4 művet juttatott be, amelyeknek félórás keresztmetszetét 2013 novemberében és decemberében mutatták be a stúdiószínpadon. A négy döntőbe jutott darab a következő volt: Fekete György – Munkácsi Miklós: Dögkeselyű, Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú, Kiss Judit Ágnes – Fűri Anna: Anzelm és a kígyólány és Tóth Tamás: Metis című musicaljei.

A zsűri végül úgy döntött, hogy 2014-bena  képzeletbeli dobogó legfelső fokára Horváth Péter, Fekete György és Gerendás Péter állhat az Aranyborjú című darabbal, illetve Fekete György és Munkácsi Miklós a Dögkeselyű című pályaművel. 2014-ben mindkét musicalt bemutatják a Madách Színház Stúdiószínpadán. 

 

Szirtes Tamás, a Madách színház igazgatója, a zsűri elnöke az ATV Start című műsorában jelentette be a végeredményt:

 

madach musical

 

 

Jelenetek a két győztes zenés darabból:

 

Horváth Péter - Fekete György - Gerendás Péter

Aranyborjú

 

aranyborjú1 

1.

 aranyborjú2

2.

aranyborjú3

3.

aranyborjú4

4.

aranyborjú5

5.

aranyborjú6

6.

 

Fekete György -  Munkácsi Miklós

Dögkeselyű

 

dögkeselyű1

1.

dögkeselyű2

2.

dögkeselyű3

3.

dögkeselyű4

4.

dögkeselyű5

5.

Fotók: Madách Színház

 

 

 Forrás, Fotók: Madách Színház

 

süti beállítások módosítása