Több, mint 1 millió forintot nyert a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány

5000 dolláros, azaz mintegy 1,1 millió forintos adományban részesült a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány a Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából. 

 A támogatást egy civil szervezeteknek kiírt nemzetközi pályázat során ítélték meg a gyermekek drámapedagógiai oktatásával foglalkozó alapítványnak.

 

A pénzt a szervezet gyermekek nyári táboroztatására fordítja. Az adományátadóra az alapítvány által működtetett Őze Lajos Művészeti Iskola évzáró gáláján került sor.

Az alapítvány az Őze Lajos Művészeti Iskolán keresztül általános és középiskolás diákok számára tart művészeti, színjátszó foglalkozásokat színészek és drámatanárok közreműködésével. A viselkedéskultúra szabályainak játékos oktatásával a művészeti iskola szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy egy elfogadóbb, mások tiszteletére nagyobb hangsúlyt fektető generáció nőjön fel.

 

foto 1


Az iskola december 19-én tartott évzáró gáláján jelentették be, hogy az alapítvány 5000 dolláros adományban részesült a Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából. A vállalat által évente meghirdetett pályázaton Európa-szerte karitatív, közösségi célokért dolgozó alapítványok, szervezetek kaphatnak pénzadományt. A kezdeményezés különlegessége, hogy annak keretében a GE Capital leányvállalatainak munkatársai jelölik támogatásra azokat az alapítványokat, amelynél aktívan önkéntes munkát végeznek. Ebben az évben az egyik ilyen szervezet a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány és az általa működtetett Őze Lajos Művészeti Iskola volt, amelyet a Budapest Bank munkatársa jelölt támogatásra.

Őze Áron, a művészeti iskola szakmai vezetője, a Pesti Magyar Színház igazgatója elmondta, az adományt az alapítvány nyári drámapedagógiai tábor szervezésére kívánja felhasználni. A szakmai vezető szerint a drámapedagógia segítségével kiemelkedő eredményeket lehet elérni a nevelés terén: „Azok a diákok, akik rendszeresen vesznek részt a drámapedagógiai foglalkozásokon, nem csak az iskolában képesek jobb teljesítményt nyújtani, hanem magabiztosabbak, kreatívabbak és problémamegoldó készségük is kiemelkedő. Hiszünk abban, hogy a színjátszás az élet több területén is hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez, és megtanítja számukra a színház, valamint a művészet szeretetét, tiszteletét is. Céljaink eléréséhez, a drámapedagógiai szemléletmód térnyeréséhez jól jön minden külső segítség, ugyanis sokszor tapasztaljuk, hogy a művészeti oktatás és annak támogatása gyakran háttérbe szorul.”

 

foto 2


Szigeti Ágnes, a Budapest Bank belső kommunikációs vezetője az adományátadás kapcsán hozzátette: „A Budapest Banknál nagy hagyománya van az önkéntes munkának: kollégáink szabadidejükben rendszeresen segítenek környezetüknek. Azokat a kezdeményezéseket, amelyeket munkatársaink személyes elköteleződéssel támogatnak, bankunk gyakran felkarolja, ezzel is segítve a civil közösségeket. Bízunk benne, hogy az adomány révén hozzájárulhatunk az iskola fejlődéséhez, illetve a gyermekek drámapedagógiai oktatásának sikeréhez.”

Az alapítványról:

A Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány  célja, hogy a drámapedagógia eszközeivel a gyermekek elsajátítsák a kommunikáció és a művészi kifejezés eszközeit, és kialakuljon bennük a művészet és a színház szeretete. Az alapítvány hitvallása, hogy a színjátszás segít megtanítani a diákokat az emberi értékek tiszteletére.



süti beállítások módosítása