Hugh Jackman kiszállt a Houdini-musicalből

Kiszállt a New York-i Broadwayn Harry Houdini illuzionistáról készülő musicalből Hugh Jackman, aki a címszereplője lett volna a darabnak.

Az ausztrál színész sűrű elfoglaltságára hivatkozva jelentette be, hogy távozik a tervek szerint 2014-ben bemutatásra kerülő produkcióból - írta honlapján a BBC.

 

A hírszolgálat szerint Jackman úgy fogalmazott, "nem tudott annyi időt szentelni a szerepnek, amennyit az megkövetelt". Hozzáfűzte, hogy a legjobbakat kívánja a stábnak, és biztos abban, hogy "valami rendkívüli" van születőben.
Scott Sanders producer közölte, egyelőre nem tudják, ki veszi át Houdini szerepét.

 

103700 1


Hugh Jackman távozása előtt biztosnak látszott az évek óta húzódó bemutató 2014-es dátuma. A musicalről 2008-ban kaptak szárnyra az első hírek, az elmúlt öt évben olyan nevek merültek fel a produkcióval kapcsolatban, mint Aaron Sorkin forgatókönyvíró és Danny Elfman zeneszerző.

 

Előbbi idén januárban - szintén időegyeztetési nehézségekre hivatkozva - hagyta ott a készülőben lévő művet. Helyét David Ives, a Vénusz bundában című Tony-díjas darab szerzője vette át.

A Houdini-musical Hugh Jackman visszatérését jelentette volna a Broadwayra. A színész korábban úgy fogalmazott, gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete, és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása