Nick Hornby drámát mutat be a temesvári színház

Nick Hornby angol kortárs író művét, a Fent a mélyben című drámát mutatja be szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Kedves Emőke rendezésében.


A fiatal rendezőnek ez a második munkája a temesvári színháznál. Az MTI-nek kedden elmondta: azért érdekes a Hornby-szöveg - amely a Hosszú út lefele című regény alapján készült -, mert a szerző olyan súlyos témákat boncolgat, mint a depresszió, a magány és az öngyilkosság, ugyanakkor könnyeden, viccesen közelíti meg őket. A szerző nem elsősorban a mély, nyers szenvedést akarja megmutatni - tette hozzá.

 

fentamelyben


Az előadás története szerint a válságba jutott négy szereplő élete értelmét keresi. Szilveszter éjszaka egy toronyház tetején találkoznak, ahova azzal a szándékkal mentek fel, hogy a mélybe vessék magukat. Elterelik egymás figyelmét az öngyilkossági szándékról, és együtt néznek szembe problémáikkal.


Bandi András Zsolt
egy lecsúszott tévés műsorvezetőt alakít, Tar Mónika egy fogyatékos gyerek édesanyját játssza, Kiss Attila önmaga megvalósításában kudarcot vallott rockzenész szerepében látható, Lőrincz Rita szerelmi csalódásban szenvedő fiatal, első éves egyetemista lány szerepében tűnik fel. Az előadásban fellép még Éder Enikő és Aszalos Géza.


A regény szövegét a szabadkai Góli Kornélia dramaturg alkalmazta színpadra, az előadás díszlet- és jelmeztervezője Balázs Gyöngyi.

 

 

süti beállítások módosítása