1 operett, 1 'szvingjáték' és 1 opera - Tavasz az Operettszínházban

Három premier, egy ünnepi operett gála, meglepetés-produkció, és a sikeres repertoár-előadások várnak a nézőkre márciusban és áprilisban az Operettszínházban.

Az első tavaszi premier A Cirkuszhercegnő című operett lesz március 7-én. Kálmán Imre művének főbb szerepeiben Fischl Mónika, Bordás Barbara, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt, Stohl András, Mészáros Árpád Zsolt, Lehoczky Zsuzsa, Felföldi Anikó, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Szabó Dávid, Peller Károly lesznek láthatók. A rendező: Verebes István.

 

cirkuszhercegno 530x220px


A Budapesti Operettszínház színészei ebben az évadban már többször felléptek az Operettsztárok Budán rendezvénysorozat keretében - melynek vendége márciusban Feke Pál és Serbán Attila, valamint Janza Kata és Szabó P. Szilveszter lesz, áprilisban pedig Dolhai Attila zárja a programot - az Átrium Film-Színházban, de március 21-én egy ősbemutatóval avatja fel igazán 'új játszóhelyét' a teátrum, méghozzá az Amerikai komédia című szvingjátékkal.

 

amerikaikomedia 530x220px

 

A történet 1938-ba, a La Paz nevű amerikai luxushajó fedélzetére kalauzol, ahol egyvégtében szól a szving, s eközben Frank, a szívtipró kalandor megpróbálja megleckéztetni az ő makrancos hölgyét, Tonyt, a férfigyűlölő, munkamániás, besavanyodott fiatal üzletasszonyt. Az új bemutató zenéjét - a kornak megfelelő szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal - az Artisjus és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész Bársony Bálint szerzi, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén. A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írja, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján. Főbb szerepekben Janza Kata, Dolhai Attila, Bálint Ádám, Földes Tamás, Falusi Mariann, Felföldi Anikó, Brasch Bence mutatkoznak be. Rendező: Réthly Attila.

A tavaszi premierek sora április 17-én zárul a Raktárszínházban 2 opera-bemutatóval. Vidovszky László Nárcisz és Echo című remekműve tulajdonképpen pamflet, de magán viseli a mester kézjegyeit. Az ismert történethez fordulatokkal teli zenét és különleges hangszerelési ötleteket ígérnek az alkotók.

 

2opera 530x220px

 

A Váltságdíj Baranyi Ferenc librettója alapján készült. Dubrovay László kortárs magyar operája egy kicsi, távoli, talán dél- amerikai országban játszódik. Somogyi Szilárd rendezésében, amelyet középiskolás csoportoknak különösen ajánlanak, Vadász Dániel, Szécsi Máté, Kelemen Dániel, Kristóf István, Homonnay Zsolt, Frankó Tünde, Molnár Ágnes, Farkas Tamás, Kun Ágnes Anna, Birta Gábor, Kalocsai Zsuzsa, Rikker Mária lépnek színre.

 

Március 15. pedig egy Ünnepi Operett Gálát tartogat azoknak, akik ezzel a műfajjal szeretnének megemlékezni az 1848-ban történtekről. Segítségükre lesznek a legkiválóbb magyar szerzők művei, például a szabadságharc alatt játszódó Mária főhadnagy slágerei Huszka Jenőtől.

 

Forrás: Operettszínház

süti beállítások módosítása