Országomat egy csókért - Jeltolmáccsal látható a Hadart előadása

Jeltolmács teszi érthetővé a halláskárosultak számára az Országomat egy csókért című színművet, amelyet a Hadart Művészeti Társulás ad elő a kőbányai Kőrösi Csoma Művelődési Központban szombaton.


Az Országomat egy csókért című darabot Spinnerné Takács Erika jeltolmács közreműködésével tekinthetik meg az érdeklődők Háda János, a társulás alapító-vezetője rendezésében. A díszlet Harmat István, a jelmez Kiszely Melinda munkája - közölte a társulat szerdán az MTI-vel.

 

hadart


Dóczi Lajos (1845-1919) színművében Sever, Navarra királya betiltja országában a csókot, a tilalomtól szenvedők ezért inkább átszöknek a szomszédos Aragóniába. Adolar, Sever fivére azonban ráveszi a királyt, hogy öltsön álruhát és nézze meg, mi történik titkokban az országában. A király megfogadja a tanácsot, és azt kell látnia, hogy hitvese sem fedhetetlen. A varázslatos éjszakán összekeverednek a párok és összekuszálódnak a szálak - olvasható a közleményben.


A kétfelvonásos zenés vígjátékban Severt Szabó Máté, hitvesét Zakariás Éva, Adolart Bozsó Péter, az aragón herceget Háda János alakítja. Adolár szerelmét Mérai Katalin, atyját Cs.Németh Lajos, az ingatag erkölcsű Sobrinus atyát Galbenisz Tomasz játssza. Az istenadta népet képviselő párt, Marittát és Carlót Laurinyecz Réka és Gieler Csaba formálja meg, több kisebb szerepben Kósa Dénes látható.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása