A Házasság hete színháziakkal - Műsorfolyammal készül a közmédia

Együtt a család címmel egész napos műsorfolyammal készül a közmédia vasárnapra, amelyben színháziak is szerepet vállalnak.


A Házasság hete alkalmából a nézők különleges összeállítást láthatnak, a szerkesztők célja olyan hagyományos értékek népszerűsítése, mint a család, a nagycsalád vagy a házasság.

 

A közlemény szerint a műsorokban szó esik majd arról, miért jó nagycsaládban élni, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a szülőknek, a csonka családoknak, és arról is, pótolható-e az apa vagy az anya.

 

A műsorok kitérnek arra is, mi a különbség a nevelőszülők és az örökbefogadók között, szakértők beszélnek lehetséges megoldásokról, továbbá ismert emberek nyilatkoznak arról, ők hogyan azonosulnak az anya- vagy az apaszereppel.

 

egyutt

 

Mások mellett Keresztes Ilona és Mohay Tamás, a Házasság hetének idei arcai lesznek a műsorok vendégei, ott lesz továbbá a Nagy-Kálózy Eszter-Rudolf Péter színész házaspár, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója családjával, a tavalyi Fölszállott a páva győztese, Berecz István és családja, a Prima-díjas Pál Ferenc atya, az Oberfrank testvérek, Gyurta Dániel és testvére, A Dal 2014 kismamája, Marge, továbbá a közmédia csatornáinak nagycsaládosai is, Petrovics-Mérei Andrea a férjével és Volf-Nagy Tünde a lányával.

 

Az egész napos műsorfolyamba az M1, a Duna és a Duna World tv-csatornákon is bekapcsolódhatnak a nézők, de a Kossuth és a Petőfi Rádión is hallgathatják azt. A programok között beszélgetésekkel, riportokkal és Szente Vajk vezetésével egy családi vetélkedővel várja nézőit a közmédia.

 

A család értékeire és fontosságára hívják fel a figyelmet az idén hetedik alkalommal megrendezett Házasság hete programsorozat szervezői, köztük civil szervezetek és egyházak. A február 9-16. közötti országos rendezvény céljai közé tartozik az is, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, és ötleteket adjon a házasságban problémákkal szembesülőknek.

 

Adás:

7.30-7.55 M1

8:00-9:00 Duna

12:10-13:05 Duna

13.25-14.25 M1

17.05-18.50 M1

 

Forrás: MTI, Színház.hu

süti beállítások módosítása