"Próbálok középutat találni" - Sztarenki Dóra válaszolt

A Terápia című sorozatban ismerte meg a közönség. Most a Thália Színházban, Jelenetek 2 házasságból - Az asszony beleszól című darabban mutatkozik be a 22 éves Sztarenki Dóra. A Marie Claire kérdezte.

Lapszemle:

"Móricz Zsigmond regényei alapján, B. Török Fruzsina szöveggondozását követően állította színpadra Koltai Róbert a Jelenetek 2 házasságból című előadást: Az asszony beleszól és a Rab oroszlán című egyfelvonásosokat. Én az előbbiben alakítom Ilonkát, az örök aggódó feleséget, aki rajongva szereti és támogatja férjét a gazdasági világválság kellős közepén. Amikor az előadás gondolata megszületett, B. Török Fruzsina megmutatta a Terápiát Koltai Róbertnek, aki úgy gondolta, hogy a fiatal feleség szerepe nekem való. Óriási megtiszteltetés számomra ez a felkérés. (…) Nagyon kellett arra figyelnem, hogy hogyan beszéljek a színpadon, hogy hangosabban, artikuláltabban mondjam a szöveget, hogy minden reakció egy kicsit több legyen. Én ilyesmit sosem tanultam" - számolt be Sztarenki Dóra első szöveges színházi szerepéről. 

 

thalia
A kérdésre, hogyan csöppent bele a Terápia c. sorozatba, úgy felelt: "Két-három évvel korábban szerepeltem Horváth Lili Október 22 című rövidfilmjében. Amikor szereplőket kerestek a sorozathoz, Lili engem is behívott és mivel nem néztem ki többnek, mint tizenhat, beválogattak. (…) Először tele voltam félelemmel, hogyan is fogok megfelelni a feladatnak. De aztán ezt pár óra alatt le tudtam vetkőzni. Soha senki nem éreztette, hogy én kezdő vagyok, másrészt maga a karakter is pont olyan fontos volt a sorozatban, mint az összes többi. Nagyon élveztem a forgatást, szívesen vállalnék ismét hasonlót".

 

sztarenki-dora

 

"Az első epizóddal meg kellett barátkoznom, aztán a harmadik - negyedik résznél már kicsit megnyugodtam. Ráadásul tornaruhában, smink nélkül kellett szerepelnem, és az első felvétel előtt, életemben először még egy hatalmas herpesz is kijött a számon. De nem volt mit tenni, így forgott le a sorozat" - tette hozzá.

 

terapia
Annak kapcsán, hogy a Táncművészeti Főiskola elvégezése után hiányzik-e a mindennapjaiból a tánc, Sztarenki Dóra elmondta: "A tánc fontos része az életemnek. Amikor véget ért a sorozat fogatása, visszamentem táncolni a MU Terminalhoz, amit aztán decemberben a Thália Színház felkérése miatt otthagytam. Szerencsére a Katonákban táncos jeleneteim is vannak, Grecsó Zoltán a koreográfus, vele gyakorolunk. Emellett jógázom, hogy formában maradjak. Figyelem a lehetőségeket ezen a területen is. Próbálok valamiféle középutat találni a tánc és a színház között".

A teljes interjút itt olvashatják.

 

 

süti beállítások módosítása