Angol felirattal tűz műsorra előadásokat a kolozsvári színház

A kolozsvári British Councillal való együttműködés keretében márciustól havi rendszerességgel angol felirattal is műsorra tűz előadásokat a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A kezdeményezéssel az intézmény elsősorban a Kolozsváron tanuló külföldi diákok és az ide látogató idegen nyelvű turisták számára szeretné elérhetővé tenni előadásait.

Az angol feliratozású előadásokat a havi plakátokon, szóróanyagokon lehet majd követni, emellett az egyes produkciók számára külön angol nyelvű plakát is készül.

 

Leonce es Lena

Leonce és Léna


Az első angol felirattal játszott előadás a hétfőn, március 10-én műsorra tűzött Leonce és Léna, Tompa Gábor rendezésében. Az előadásra este 8 órától kerül sor a nagyszínpadon kialakított stúdiótérben. A 2011-es bemutató óta több mint ötven alkalommal műsorra tűzött előadást számos nemzetközi fesztiválon játszotta nagy sikerrel a társulat: 2011-ben a szarajevói Mess Színházi Fesztivál, majd a Pécsi Országos Színházi Találkozó programjában szerepelt, 2012-ben a kolumbiai Bogotában szervezett XIII. Latin-Amerikai Színházi Fesztivál meghívásának tett eleget, majd 2013-ban a giesseni Büchner International Színházi Fesztiválon és a Prágai Nemzeti Színházban is látható volt a Leonce és Léna.


Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

süti beállítások módosítása