Román szoprán és kubai táncos lesz a jövő évi Faust bál sztárvendége

Angela Gheorghiu világhírű román szoprán és Carlos Acosta, a londoni Királyi Balett kubai származású táncművésze lesz az Operaház jövő évi jótékonysági estélye, a Faust bál két sztárvendége - jelentette be Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója.


A következő operaházi bálra 2015. február 14-én kerül sor, és a Faust-évad kapcsán a Faust bál címet viseli majd. A bál díszvendégei ezúttal művészek és neves magyar tudósok lesznek - közölte Ókovács Szilveszter.


Az idén március 1-jén megrendezett Ezüst rózsa bál eredményeit összegezve elmondta: a fellépőkkel együtt több mint 1200-an vettek részt a jótékonysági eseményen, amelyen az Országos Mentőszolgálat javára, egy új mentőautóra gyűjtöttek. Mint mondta, a bált 25 támogató összesen több mint 200 millió forint értékű szolgáltatással és termékkel szponzorálta.

 

Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu


Angela Gheorghiu meghívása kapcsán Ókovács Szilveszter hangsúlyozta: a román operaénekesnő először érkezik Magyarországra. A világhírű szoprán 1990-es debütálása óta olyan neves helyszíneken lépett már fel, mint a New York-i Metropolitan, a londoni Királyi Operaház, a Bécsi Állami Operaház és a milánói Scala. Carlos Acosta 1998 óta állandó tagja, 2003 óta vezető vendégművésze a londoni Királyi Balettnek; utóbbi címe szabadabb nemzetközi karriert tesz számára lehetővé.

 

A jövő évi Faust bálra külföldön dolgozó világhírű magyar tudósokat is igyekeznek majd hazacsábítani, és természetesen itthon dolgozó kollégáikra is számítanak - hangsúlyozta a főigazgató.

 

Carlos Acosta

Carlos Acosta (fotó: Mark Bond/Camera Press)


Ókovács Szilveszter kiemelte: az idén elkezdett gyűjtést jövőre is folytatni fogják az Országos Mentőszolgálat javára, ennek részeként árverésre bocsátják az egyik vezető szponzor által felajánlott, 7700 euró értékű gyémántgyűrűt, a legmagasabb ajánlatot tevő licitáló négyszemélyes páholyt nyer a jövő évi Faust bálon.


A főigazgató kitért arra is, hogy a felmérések szerint az Ezüst rózsa bál főműsorának élő közvetítését a Duna csatornán 147 ezren nézték végig, összességében 550 ezer néző kapcsolt a közvetítésre. Ez nagyon jelentős nézettségnek számít egy operaházi közvetítés esetében - tette hozzá.


Ókovács Szilveszter reményét fejezte ki, hogy az idén teljesen megújult operabál valóban a "báli szezon koronája" lehet. Az operabálokat hagyományosan a hamvazószerda előtti utolsó szombaton, a báli szezon végén rendezik meg, így volt idén is, és jövőre is így lesz - magyarázta.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása