12 év után búcsúzik a Queen musical

12 év és 4600 előadás után május végén végleg leveszi műsoráról a londoni Dominion színház a Queen-együttes zenéjén alapuló We Will Rock You musicalt, amely a teátrum történetének legsikeresebb darabja és a tizedik leghosszabb ideje futó zenés mű egyike a West Enden.

A legendás rockegyüttes két zenésze, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, valamint Ben Elton komikus, színész, rendező és forgatókönyvíró által alkotott zenés darabot 6,5 millióan látták 2002 óta. Május 31-én játsszák utoljára, addig meglesz a kereken 4600 előadás.

 

c094c1acd191ffd221c8402e1caf2d79
Bár a produkció a felújításra és átalakításra szoruló színházépület bezárása miatt kerül le a műsorról, a musicalt a teátrum 2015-ös újranyitása után sem játsszák többé, a színház egy másik "nagyszabású" show-t ígér helyette. Külföldön folytatódnak a "fiókelőadások".

 

Queen m
A Queen egyik dalának címét viselő vidám musicalben rebellis fiatalok csoportja küzd a rockzene feltámasztásáért a globalizált jövőben, amelyben teljes az uniformizáltság és be vannak tiltva a hangszerek.

 



A hosszú életű zenés darabok rekordját Londonban a 28 éve futó A nyomorultak tartja.

 

A Queen-musicalt játszó Dominion színház előtt áll az együttes énekes-frontembere, az 1991-ben AIDS-ben elhunyt Freddie Mercury gigantikus aranyozott szobra, turisták kedvelt fotómotívuma.

Forrás: MTI, fotó: showsinlondon.co.uk

süti beállítások módosítása