Kulturális tehetségkutató indul fogyatékossággal élők számára

ParaSzuperSztár címmel kulturális tehetségkutató versenyt indított fogyatékossággal élőknek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). A versenyre előadó- és alkotóművészet kategóriákban várják a jelentkezéseket április 30-ig.

paraszupersztar

 

A megmérettetés célja, hogy megtalálja azokat a fogyatékossággal élő tehetségeket, akik eddig nem tudták megmutatni képességeiket a nyilvánosság előtt - közölte a MEOSZ.


A versenyt előadó- és alkotóművészet kategóriákban, azon belül próza- és versmondás, színjátszás, ének, tánc, hangszeres zene, fotó, film, festészet, grafika, kisplasztika, népi és iparművészeti alkotás, saját irodalmi mű, valamint egyéb (bűvészkedés, pantomim, stand-up) alkategóriákban hirdették meg.


A fogyatékosság típusától függetlenül bárki jelentkezhet, életkori megkötés nélkül. A területi elődöntőket követően az országos döntőt december elején tartják, a fogyatékossággal élő emberek világnapjához kapcsolódóan. A legjobbak tárgynyeremények mellett egy tehetséggondozó programban is részt vehetnek.


A szövetség úgy véli, hogy a verseny a fogyatékossággal élők tehetségének bemutatásával segítheti a hátrányos helyzetű csoportok elfogadását és társadalmi integrációját.


Jelentkezni április 30-ig lehet, részletes kiírás a www.meosz.hu oldalon található.

 

Forrás: MTI, Színház.hu

süti beállítások módosítása