Egy színpadon a négy nagy balett-társulat az Erkelben

Április 5-én és 6-án az Opera balettegyüttese mellett a három nagy vidéki társulat, a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett és a Pécsi Balett egy estén lép színpadra, míg 7-én alternatív, független társulatok produkcióit láthatja a közönség az Erkel Színházban.

Április 5-én és 6-án a Pas de quatre14-estekkel a tavaly elindított hagyományt viszi tovább az Opera: a cél, hogy Magyarország négy nagy társulata egy estén, egy színpadon álljon közönség elé.

 

Szegedi Kortars Balett - Ritus

Szegedi Kortárs Balett: Rítus (fotó: opera.hu)

 

A Győri Balett Velekei László Kodály című alkotását, a Pécsi Balett Zachár Lóránd Hullámzó talaj című koreográfiáját, a Szegedi Kortárs Balett pedig a Rítus című Juronics-kompozíció egyik felvonását hozza Budapestre, hogy az ország legnagyobb befogadóképességű színházában egy estén teremtsenek táncünnepet. A Magyar Nemzeti Balett a különleges Petite Mort-t adja elő.

 

A Pas de quatre14 harmadik napján, április 7-én rendezik meg a TáncTrend14 – alternative estet, ahol a közönség az alternatív, független társulatok produkcióit is láthatja az Erkel Színházban. Válogatott műfaji összeállítást tekinthetnek meg, amelynek része a néptáncelemekre épülő Vári Bertalan-koreográfia, a Magyar táncok 2014, Budai László tangó show-ja, a Historia del tango és Góbi Rita társulatának előadása, a Gyöngyhalászok.

 

A színpadi programot követően az Erkel Színház vendégei maguk is táncosokká válhatnak: jelképes részvételi díj ellenében Budai László vezetésével a Nagybüfében sajátíthatják el a tangó alapjait, miközben akár a Magyar Nemzeti Balett, vagy a vendégtársulatok művészeivel is együtt táncolhatnak.

 

Forrás: Operaház

 

 

süti beállítások módosítása