Tihanyi Ákos: „A Mamma Mia! koreográfiája modern retró lesz"

Nem csak a nézők készülnek nagy lelkesedéssel a Mamma Mia! szuperprodukcióra, a munkafolyamat már a Madách Színházban is elkezdődött. Tihanyi Ákos koreográfus dolga talán a legnehezebb az összes alkotó közül.

Már most, több mint öt hónappal a bemutató előtt gőzerővel készül a Madách Színház társulata a Mamma Mia!-musicalre. Tihanyi Ákosnak úgy kell betanítania a táncokat, hogy koncepció, díszlet és jelmez még csak papíron létezik, mégis mindenhez viszonyulnia kell a mozgásnak is.

 

 

Két hete kezdtük el a munkát a táncosokkal, de én tulajdonképpen már két hónapja készülök fejben – mondja a szegedi közönség számára sem ismeretlen koreográfus. Legutóbb a Valahol Európában produkcióban dolgozott a Dóm téren. – Mivel a korszak és a zenei stílus meghatározó, muszáj autentikusnak lenni, emellett azonban szeretnék belecsempészni valami olyat is, ami a mai korra jellemző. Szeretem a megszokott stílusokat váratlannal ötvözni, eltérni attól, ami adott. A Mamma Mia! koreográfiája modern retró lesz."

 

814d386f5c4138112e5fa70430be6661 XL

 

Saját bevallása szerint nagyon szereti az ABBA-zenéjét, hiszen a gyerekkorát idézi. Már csak ezért is óriási kihívás számára az előadás koreográfiája. „A nagy feladatok előtt mindig azt érzem, mintha most kezdeném a pályát: ugyanolyan izgalom és drukk van bennem, hogy vajon hogy sikerül megoldani, mint régen." - teszi hozzá.

 

Jó hír azoknak, akik legszívesebben közvetlenül a színpadon tombolva élnék át a diszkó életérzést, hogy statisztaválogatót rendeznek április 12-én, szombaton 10 órától a Szegedi Nemzeti Színházban. Tihanyi Ákos táncolni jól tudó, 30 és 50 év közti férfiakat és nőket keres a szegedi előadásokba. „Nincs különösebb előzetes tanácsom annak, aki meg szeretné mérettetni magát. A statiszták is szerves részei lesznek a produkciónak, karaktereket keresek, amellett persze, hogy a jó mozgás elsődleges."

 

A leginkább rátermettek népszerű művészekkel állhatnak egy színpadra. A szegedi előadásokon, Szirtes Tamás rendezésében Kováts Kriszta, Sasvári Sándor, Détár Enikő, Sáfár Mónika, Szerednyey Béla, Molnár László, Simon Boglárka és Sánta László bújnak a szereplők bőrébe.

A hetedik Mamma Mia!-előadásra még korlátozott számban kaphatók kedvezményes bérletek.

 

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

 

süti beállítások módosítása