Budapesten tartja közgyűlését az Európai Művészeti Ügynökök Szövetsége

Budapesten tartja éves közgyűlését az Európai Művészeti Ügynökök Szövetsége május 16-17-én. Az esemény keretében az új és felújított kulturális intézmények és tehetséges fiatal magyar muzsikusok is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

Az Európa 17 országából 70 művészeti ügynököt tömörítő szervezet éves közgyűlésének idei helyszínét az elnökségben helyet foglaló Lőrinczy György javasolta a szövetség tavalyi, bécsi közgyűlésén.

 

"Az elnökség azt gondolta, hogy az olyan megújult helyszínekkel mint a Zeneakadémia, a Vigadó, vagy az Erkel színház és olyan új, izgalmas központokkal, mint a Rózsavölgyi Szalon vagy a Budapest Music Center (BMC) Budapest azon kevés városok közé tartozik, ahol fejlődik a zenei piac és számos lehetőséget rejt magában. Emellett az a szakmai program, amelyet javasoltunk, nagyon kedvező volt és elnyerte a tanács tetszését" - mondta el Lőrinczy György az MTI-nek.

 

AEAA BMC

 

Kifejtette, hogy a Magyar Zenei Tanács és a Magyar Hangversenyrendezők és Művészeti Ügynökségek Egyesülete felhívást intézett tagjaihoz és javaslatokat várt olyan 35 évnél fiatalabb zenészek bemutatására a komolyzene és a jazz területéről, akik külföldi menedzserrel nem rendelkeznek.

 

"A beérkezett több mint 40 pályázatból három tagú nemzetközi zsűri választotta ki azt a tíz művészt, akiknek produkcióját a legérdekesebbnek találta, ők mutatkozhatnak be a szövetség tagjai előtt a különböző helyszíneken tett látogatások során" - tette hozzá.

 

Pénteken a Rózsavölgyi Szalonban a közgyűlés keretében Zimányi Zsófia és Gőz László tartanak előadást a magánbefektetők jelenlétéről a magyar kulturális életben, majd ezt követően a BMC-ben folytatódik a program.

 

Lőrinczy György kiemelte, hogy a helyszínen a Magyar Zenei Tanács tagjaival is találkozhatnak a külföldi szakemberek, ami jó lehetőség a nemzetközi kapcsolatok erősítéséhez.

 

Szombaton Batta András, az egységes komolyzenei koncepcióért felelős kormánybiztos tart tájékoztatót a kormányzat magyar komolyzenei hagyományait és a kulturális helyszíneket érintő elképzeléseiről, majd egy séta keretében bemutatja a megújult Zeneakadémiát, a Vigadót és a Magyar Állami Operaházat.

 

Utoljára 12 évvel ezelőtt, a Tavaszi Fesztivál keretében adott helyet Budapest a tanácskozásnak, a 2015-ös helyszínről a mostani közgyűlésen döntenek.

 

süti beállítások módosítása