Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Zeneakadémia, az Opera és a Müpa

Háromoldalú intézményi keretmegállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

Megállapodásukkal az aláírók egy folyamatában már jól működő szakmai együttműködésnek adnak olyan hosszú távú formát, amely további szervezet létrehozását és ennek finanszírozására újabb állami források bevonását nem igényli - közölték a megállapodás aláírói szerdán az MTI-vel.

 

 

okovacs kael batta

Fotó: Beliczay László, MTI


Az intézmények - egymás szuverenitásának tiszteletben tartása mellett - kiemelt célnak tekintik a zenei élet fejlesztését és a tehetséggondozást. Programtervezési kérdésekben közép- és hosszútávon egyeztetnek, figyelembe véve egymás egyedi profilját, a sajátos hangsúlyok és képességek megtartásával szerkesztik műsorukat, hangolják össze kínálatukat. Támogatják egymást a magyar zenei élet nemzetközi bemutatásában, hazai és nemzetközi koprodukciókat hoznak létre, valamint általános szakmai témákban közös álláspontot alakítanak ki.


A szakmai együttműködés másik fontos közös ügye a kulturális turizmus fokozottan vonzó célpontjává tenni Budapestet és Magyarországot. Mint írják, ebben számítanak a Magyar Turizmus Zrt.-re.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása