Cziegler Balázs és Füzér Anni lett az év díszlet-, illetve jelmeztervezője

Az év díszlettervezője Cziegler Balázs, az év jelmeztervezője pedig Füzér Anni lett az idén; a díjátadót szombaton tartották az elmúlt két színházi évad legjobb, legérdekesebb jelmezeit, díszleteit bemutató kiállítás megnyitóján, a 14. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

latvanyter

 

A szakmai szavazás alapján Cziegler Balázs a székesfehérvári Vörösmarty Színház Bulgakov: Mester és Margarita című előadásához tervezett díszletével nyerte el a díjat.

 

cziegler balazs

 

Füzér Anni a Miskolci Nemzeti Színház Mozart: Don Giovanni című operaelőadásához, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Tamási Áron: Énekes madár, a budapesti Vígszínház Presser-Adamis-Déry-Pós: Popfesztivál 40, továbbá a Vígszínház és a Pesti Színház Szép Ernő: Vőlegény című darabjának jelmezei révén részesült az elismerésben.

 

fuzer anni


Balla Ildikó jelmeztervező művész, a tárlat kurátora bejelentette, hogy a közönségdíjat Rózsa István díszlettervező és Varjas Zsófia jelmeztervező kapta a 2013-as kiállításra érkezett mintegy 900 internetes és helyszíni közönségszavazat alapján.


A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága az idén szervezte meg ötödik alkalommal a Látványtér elnevezésű tárlatot, elsősorban színházi látványtervezők részvételével. A kiállításnak június 20-ig helyet adó pécsi Művészetek és Irodalom Házában huszonegy tervezőnek, valamint a Magyar Állami Operaház fejdíszkészítő műhelyének az elmúlt két színházi évad előadásaihoz készült látvány- és jelmeztervei, makettjei láthatók, ezt jelmezek, előadásfotók, installációk egészítik ki. A tárlat a színházi vizuális művészet jelentőségét szeretné tudatosítani. Célja annak bemutatása, hogy a kiállított művek jelentős része képző- és/vagy iparművészeti alkotásként is értelmezhető.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása