Szeptemberben újra Vidéki Színházak Fesztiválja a Tháliában

Szeptember 6. és 13. között ismét megrendezi a Vidéki Színházak Fesztiválját a Thália Színház: az immár hagyományosnak számító évadnyitó programban a közönség nyolc nagyszínpadi és három stúdióelőadást láthat, amelyeket öttagú zsűri fog értékelni több kategóriában.

A színházi produkciók mellett a fesztivált kísérőprogramok színesítik, a rendezvény ideje alatt fotókiállítással és szabadtéri programokkal is várják az érdeklődőket.

 

a kiraly beszede csikyA király beszéde (fotó: Varga György, MTI)

 

A fesztivált nyitó nagyszínpadi előadás – szeptember 6-án – a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Pillangó című produkciója lesz Horváth Csaba rendezésében, melyet Móricz Zsigmond regényéből Gyökössy Zsolt írt színpadra. Az Arizona Stúdióban – ugyanezen a napon – a Kecskeméti Katona József Színház Hosszú út az éjszakába című előadását tekinthetik meg a nézők, Eugene O’Neill tollából, Zsótér Sándor rendezésében.

 

Szeptember 7-én a Kaposvári Csiky Gergely Színház előadása, az Oscar-díjas film, A király beszéde színpadi adaptációja lesz látható, melyet Funtek Frigyes állított színpadra. Ezt a darabot szeptember 8-án a de Laclos XVIII. századi klasszikus regényéből írt színdarab, a Veszedelmes viszonyok színpadi változata követi a Veszprémi Színház előadásában. A Guelmino Sándor rendezte szerelmi bonyodalom főszereplői Oberfrank Pál és Csarnóy Zsuzsa.

 

regimodi tortenet csokonai

Régimódi történet (fotó: csokonaiszinhaz.hu)

 

Szintén nyolcadikán az Új Stúdióban a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Május! című előadásával mutatkozik be – Szép Ernő két egyfelvonásosából, Szikszai Rémusz rendezésében, az Arizonában pedig a Szolnoki Szigligeti Színház Kiss József A boldog című darabját tekintheti meg a közönség.

 

A nagyszínpadi előadások sora szeptember 9-én a tatabányai Jászai Mari Színház - Népház produkciójával, Móricz Zsigmond Rokonok című művével folytatódik – rendezője Hargitai Iván –, majd ezt követi Szabó Magda népszerű darabja, az ízig-vérig debreceni gyökerű Régimódi történet, Csíkos Sándor rendezésében, Kubik Annával a főszerepben, a Csokonai Nemzeti Színház előadásában.

 

bolha a fulbe pecs

Bolha a fülbe (fotó: Körtvélyesi László, pnsz.hu)

 

Szeptember 11-én a Soproni Petőfi Színház Molnár Ferenc Üvegcipőjét mutatja be a nagyszínpadon – rendező Pataki András –, majd 12-én a Miskolci Nemzeti Színház Bródy Sándor: A tanítónő című előadása következik, Rusznyák Gábor rendezésében.

 

A fesztivált szeptember 13-án a Pécsi Nemzeti Színház Georges Feydeau Bolha a fülbe című előadása zárja, Méhes László rendezésében.

 

A rendezvény ideje alatt fotókiállítással és szabadtéri programokkal is várják az érdeklődőket, június közepétől pedig a Thália Színház jegypénztárában és közönségszolgálatán megvásárolhatók a kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek – két hónapon keresztül további kedvezményekkel.

 

Forrás: thalia.hu

 

süti beállítások módosítása