Díjátadó a Centrál évadzáróján - Jövőre 5 premiert terveznek

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Centrál Színház: Puskás Tamás igazgató összegezte az elmúlt évadot, átadta a Közönségdíjakat és az idén alapított társulati elismerést, a Plomba-díjat. Ezután a következő évad bemutatóinak ismertetésére került sor.

A Centrál Színház beszámolója:

Az idei évadban 198 előadást tartottak a Centrál Színház nagyszínpadán, ez tizennyolccal több, mint tavaly. A nézőszám már az előző évadban is meghaladta a 100.000-et; az idén még 10.000-rel többen váltottak jegyet a Centrál előadásaira.

 

A nézői érdeklődés olyan nagy, hogy a tavalyi bemutatók mind műsoron maradhatnak a következő évadban is. Michael Frayn bohózata, a Függöny fel! szakmailag is igazolta a sikert, mert az előadás meghívást kapott a Vidor fesztiválra.

 

puskas botos central

Puskás Tamás és Botos Éva (fotó: Jókuti György)


A Centrál Színházban ebben az évben először adták át a Plomba-díjat a társulat legjobb színészének. A díjat Péter Vladimir készítette és a társulat titkos szavazással Ágoston Katalinnak ítélte. A Közönségdíj szavazása a Facebook-on és a színházban zajlott. Idén Kovács Krisztián és Botos Éva kapta a legtöbb szavazatot.

 

A Centrál Színház két nagyszínpadi és három kisszínpadi premierrel készül a 2014/2015-es évadban. Szeptemberben felújítják Eisemann-Zágon-Somogyi: Fekete Péter című zenés játékát, Puskás Tamás rendezésében. A kisszínpadon októberben a Nézőművészeti Kft-nek lesz bemutatója, a címe: A halak nem halnak bele a szabad merülésbe, a rendező: Göttinger Pál.

 

Novemberben a Centrálhoz eddig is kötődő Kiss Mártonnak lesz zenés ősbemutatója, Broadway felett az ég címmel. A másik novemberi és nagyszínpadi bemutató David Lindsay-Abaire: Jó emberek című színdarabja lesz, a rendező Puskás Tamás, a főszereplők Básti Juli és Szervét Tibor.

 

2015. január 17-én a Kisszínpadon Martin Mcdonagh: Leenane szépe című színdarabjának lesz a premierje, a rendező Grigor Attila, a főszerepeket Pogány Judit és Pokorny Lia játsszák.

A társulattól az idén nem távozik senki, viszont Szabó Éva immár évados szerződéssel is a Centrált erősíti, Rada Bálint pedig a Színművészeti Egyetem végzőseként szerződött a színházhoz.

 

A Centrál Színház a nyáron – miképpen eddig is – a 15. Keszthelyi Nyári Játékokon lép fel, július 24. és augusztus 17. között. A keszthelyi Festetics-kastély kertjében a július 24-én látható Hét boszorka című nyitó koncertelőadás után 13 alkalommal tekintheti meg a Függöny fel! bohózatot a balatoni közönség.

 

Forrás: Centrál Színház

 

 

süti beállítások módosítása