Rudolf Péter is rendez jövőre a Radnóti Színházban

A jövő szezonban négy bemutatót, Horváth Csaba, Valló Péter, Mohácsi János és Rudolf Péter rendezését láthatja a közönség a Radnóti Színházban.

A színház évadzáró társulati ülésén Bálint András igazgató összegezte az elmúlt évadot, és arról számolt be, hogy a most záruló szezonban a Radnóti Színház látogatottsága 101 százalékos volt, a 235 előadását 50 ezer 488 néző látta - olvasható a színház közleményében.


Az évadzárón a 2013/2014-es szezon díjait is átadták. A társulat és a közönség szavazatai alapján Kováts Adél a legjobb színésznőnek, Pál András a legjobb színésznek járó elismerést nyerte el. Schneider Zoltán közönségdíjat kapott, a színház nem színész dolgozóinak díját Farkas Erzsébet súgó vehette át.

 

radnoti

Fotó: Radnóti Színház


A jövő évadban a színház elsőként Euripidész Oresztész című művét mutatja be Karsai György és Térey János fordításában, Horváth Csaba rendezésében. Az előadás premierjét október 5-én tartják. A következő bemutató december 21-én lesz: Dosztojevszkij Karamazov testvérek című művét - Morcsányi Géza színpadi változatában - Valló Péter állítja színpadra.

 

A Buborékok című darabot - Csiky Gergely darabja után, Mohácsi István és Mohácsi János átiratában - 2015 februárjának végén mutatják be Mohácsi János rendezésében.


Jövő tavasszal, a tervek szerint 2015 áprilisának végén új magyar zenés játékot mutatnak be: Tasnádi István darabját Rudolf Péter rendezésében láthatja a közönség. A produkció zenéjét Dinyés Dániel, a dalszövegeket Hajós András írja.


A színház repertoárján marad Szabó Magda Bárány Boldizsár, Lars von Trier A Főfőnök, Tennessee Williams Vágyvillamos, Georges Feydeau Bolha a fülbe, Bergman Jelenetek egy házasságból, Gogol Holt lelkek, Mohácsi István-Mohácsi János A csillagos ég, Ibsen Hedda Gabler, Schnitzler Anatol és a nők, A. P. Csehov Platonov - Apátlanul című műve, valamint az Úr és kutya, Bálint András estje, továbbá a Libikóka, Krizsó Szilvia beszélgetős műsora.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása