Kisvárdán szerepel a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata két előadással szerepel a Magyar Színházak XXVI. Kisvárdai Fesztiválján, melyre 2014. június 20-28. között kerül sor. 

Az idei találkozó nagy hangsúlyt fektet a határon túli és határon inneni alkotók színházművészeti együttműködésére. A versenyprogram összeállításánál a koncepciózus válogatás és a szakmaiság volt fő szempont. Ennek jegyében a Tompa Miklós Társulat két előadása is bekerült a kisvárdai versenymezőnybe, melyben az idén több, korábbi megmérettetésen már díjazott előadás is szerepel.

 

alkesztisz

Kép az Alkésztisz c. előadásból: Fotó: Rab Zoltán

 

Ezek közé sorolható a Tompa Miklós Társulat  Alkésztisz című produkciója is, melynek szövegét Euripidész nyomán Székely Csaba írta (rendező: Sorin Militaru), amit a 2014-es POSZT-on (Pécsi Országos Színházi Találkozó) a Szakmai Zsűri Különdíjával jutalmaztak. Ez az előadás június 22-én, vasárnap 17 órától a Rákóczi-stúdióban tekinthető meg, míg Székely Csaba Hogyne, drágám című komédiája (rendező: Sebestyén Aba) 2014. június 21-én, szombaton 21 órától a Várszínpadon látható.

 

 

süti beállítások módosítása