5 bemutatót tart a Játékszín a jövő szezonban

Legyen a feleségem!, Szeretik a banánt, elvtársak?, Primadonnák, Gombóc Artúr utazása, Vidám kísértet - öt bemutatót láthat a nagyérdemű a Játékszín következő évadában.

foto 17

Fotó: Penziás Nikolett

 

Németh Kristóf igazgató a csütörtöki budapesti évadzárón arról beszélt: nem gondolták, hogy ilyen sikeres lesz rögtön a második éve annak a magánszínházi vállalkozásnak, amelyet tulajdonostársaival - Metz Alexandra jogtanácsossal, Szűcs Attila gazdasági igazgatóval ás Bank Tamás kreatív igazgatóval - 2012 októberében elindítottak.


A színházban az évadban 306 előadást láthatott a közönség, a kihasználtság 98 százalékos - a saját produkciók esetén több mint 100 százalékos - volt. A Játékszínnek 80 ezer fizető nézővel büszkélkedhet, amely a színház 102 éves története alatt példátlan - emelte ki az igazgató.

 

A Játékszín idei utolsó premierje a …Tied a világ!, melynek őszi előadásaira már most kaphatók jegyek. A Kránitz Lajos emlékére létrehozott díjat ebben az évben Andai Györgyi kapta a Nyolc nőben nyújtott alakításáért.

 

foto 25

Fotó: Penziás Nikolett

 

A jövő évad első bemutatóját október 11-én tartják: Edward Taylor Legyen a feleségem! című darabját Kapitány Iván rendezésében láthatja a közönség. Szintén októberben tűzik műsorra Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című darabját, amelyet a marosvásárhelyi Yorick Stúdiótól vesznek át: Sorin Militaru rendezésében Sebestyén Aba lép színpadra.

 

Ken Ludwig Primadonnák című darabját Szirtes Tamás rendezi, a premiert december 13-án tartják. Az évad következő bemutatója Csukás István és Szitha Miklós Gombóc Artúr utazása című műve, amely a színház felkérésére születik a Talamba Ütőegyüttes dalaival. A gyerekelőadást a tervek szerint december végén mutatják be, Zsurzs Katalin rendezésében.

 

Az évad utolsó bemutatója Noel Coward Vidám kísértet című komédiája, amelyet Böhm György állít színpadra. A produkció premierjét április 11-én tartják.

 

foto 3

Fotó: Penziás Nikolett

 

A Játékszín repertoárján marad az Acélmagnóliák, A hölgy fecseg és nyomoz, a Jutalomjáték, a Hatan pizsamában, a Nemzeti Színháztól átvett Bányavirág, a Nyolc nő, valamint az És már senki sem... című előadás, a koprodukciók közül pedig a Süsü, a sárkány kalandjai, a ...Tied a világ! és a Beugró.


Németh Kristóf az MTI-nek elmondta, hogy a színház 2014-ben is az előző évivel azonos összegű, 63,4 millió forintos állami támogatást kapott.

 

A Játékszín Nonprofit Kft. 2011 végéig állami tulajdonú társaságként, a kultúráért felelős tárca fenntartásában és támogatásával működött. 2011 nyarán elindult a társaság végelszámolása. A Játékszín Nonprofit Kft. ezt követően magánszínházként folytatta működését. Az épületet továbbra is a Terézvárosi Önkormányzattól bérlik.

 

Forrás: MTI

Fotók: Játékszín

 

süti beállítások módosítása