Megkezdődnek a programok a zalaegerszegi Kvártélyházban

Művészeti fesztivállal, önálló színházi produkciókkal július 2-án megkezdődnek a nyári színházi játékok Zalaegerszeg belvárosában, a Kvártélyház Szabadtéri Színházban.

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon (Zako) tíz egymást követő estén független színházi alkotók szórakoztató, izgalmas és kísérletező színházi munkáit és gyermekelőadást láthat a közönség - mondta el Gyutai Csaba polgármester múlt heti sajtótájékoztatóján. Hozzáfűzte; a Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös nyári színházi programsorozatán tíz napon keresztül "igazi sztárparádét" láthat a közönség, estéről estére neves színművészek lépnek fel. 


Tompa Gábor ügyvezető elmondta, hogy a művészeti fesztivált követően július 17-én megkezdődik és egészen augusztus 22-ig tart a Kvártélyházi nyár nyolcadik évada. Önálló produkcióként bemutatják Pire Barillet és Jeán Pierre Grédi szerzők zenés komédiáját Tompagábor Kornél rendezésében.

 

kvartelyhaz

Fotó: kvartelyhaz.hu


A kaktusz virágát kicsit modernizált formában állítják színpadra. A nyári estéken a hangsúly a szórakoztatásra tevődik át, az előadáson Nádas Gábor, Szenes Iván dalai hangzanak el és felcsendül a Jamaicai trombitás című örökzöld sláger is - magyarázta a rendező.


Szólt arról is, hogy a közönség kérésére a korábbi években nagy sikerrel játszott két darabot is újra műsorra tűznek; Müller Péter és Seres Rezső Szomorú vasárnap című zenés játékát, valamint Fenyő Miklós-Novai Gábor Hotel Menthol című musicaljét. Mindhárom előadásban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeit láthatja a közönség. 


Ferencz András produkciós vezető arról beszélt, hogy a zalaegerszegi belvárosi esték programsorozat kiegészül a B-vitamin Napokkal, amely idén a foci-vb jegyében zajlik.


A Dísz tér rekonstrukciója miatt a sportkedvelők a zsinagóga melletti téren szurkolhatnak a csapatoknak, a mérkőzéseket négy méterszer három méteres kivetítőn nézhetik végig, és a téren kialakítanak egy homokos focipályát is.


A rendezvény ideje alatt gasztronómia különlegességek közül és közel húszfajta csapolt sörből választhatnak a látogatók.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása