L. Simon: A Millenárisra költöztetnék a Nemzeti Táncszínházat

A Miniszterelnökség új parlamenti államtitkára az MTI-nek nyilatkozott.

 

L. Simon László  elmondta, a kormány június 25-i ülésén határozott arról, hogy kidolgozzák a Nemzeti Hauszmann-tervet: "az a szándékunk, hogy széles körű tudományos és társadalmi vita kíséretében szülessen meg a budai Vár és elsősorban a palotanegyed hosszú távú hasznosításáról szóló, illetve a rekonstrukciós irányokat megszabó koncepció" - fogalmazott.

 

Nemzeti Tancszinhaz


Mint az ismeretes, azt tervezik, hogy a Miniszterelnökség felköltözik a budai Várba, amely így ismét az állami reprezentáció fontos színhelyévé válik. "Európában sok helyen jól működik az állami reprezentáció műemléki környezetben, olyan módon, hogy az őrségváltások, zászlófelvonások a turizmus számára attrakciót jelentenek" - hívta fel a figyelmet, hozzáfűzve azonban: a tervek szerint a budai Vár töredékét használnák ilyen célokra, anélkül, hogy az kulturális funkcióit elveszítené.

 

A Nemzeti Táncszínház várból való kiköltözéséről szólva az államtitkár elárulta, hogy a teátrum új otthonát a Millenáris területén képzelik el, amiről az intézmény vezetésével folyamatos az egyeztetés. "Egy biztos: az állam nemcsak ahhoz nyújt kiemelkedő támogatást, hogy a Nemzeti Táncszínház új helyre költözhessen, hanem hosszú távon a működési támogatásának emelését is tervezi" - árulta el.


Az általa benyújtott reklámtörvényről szólva elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy az államkincstárba a reklámadóból befolyó összegek egy részét a minőségi újságírás támogatására fordítsák. "Szeretném, ha a kultúra, az oktatás, a média területén maradna ez a forrás, de konkrét javaslat még nem fogalmazódott meg" - közölte L. Simon László.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása