Új lendülettel indul ősszel a CAFe Budapest Fesztivál

Megújult formában és arculattal, de továbbra is a kortárs és progresszív művészetet fókuszba állítva várja a látogatókat október 3. és 19. között a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

Magyarország legjelentősebb őszi fesztiválja idén 23. alkalommal, de több szempontból is megújulva jön létre a Művészetek Palotája, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. Budapest számos kulturális és kultikus intézménye és helyszíne 17 napon keresztül, közel 100 programmal várja az érdeklődőket. A programok idén is széles sávban mozognak: a komoly- és könnyűzene mellett lesz jazz, tánc, kortárs zene és opera, színház és újcirkusz, irodalom, képzőművészet és design.

 

A Művészetek Palotája, a Nemzeti Táncszínház, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, a Budapest Music Center, a Trafó, a Millenáris, az Átrium Film-Színház, a Bálna és az A38 mellett a fővárosi színházakba és kiállítóterekbe, romkocsmákba és a közterületekre is beköltözik a kortárs kultúra. Tovább színesíti a programkínálatot, hogy 2014-ben három nagy múlttal rendelkező esemény is a CAFe keretében valósul meg: a hazai és a nemzetközi formatervezők legjavát bemutató 11. Design Hét Budapest; az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár és az Armel Operaverseny és Fesztivál 2014-es döntői.

 

cafe-budapest

 

A jelen, vagyis a kortárs művészet meghatározó produkcióit felvonultató CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál vendége lesz többek között Laurie Anderson, az Amadinda Ütőegyüttes és a Ju Percussion Group, Ránki Dezső, Gilbert Varga és a Nemzeti Filharmonikusok, az MR Együttesei. A progresszív kortárs zene hódolói a fesztivál keretében tiszteleghetnek Sáry László életműve és az Eötvös Alapítvány tevékenysége előtt, de újra hallgathatják a legendás 180-as csoport néhány művét is.

 

Eötvös Péter Lady Sarashina operabemutatója mellett, három további szerző – Orbán György, Selmeczi György és Vajda János – műveiből is csemegézhetnek a kortárs operát kedvelők. A jazz és könnyed műfajok iránt érdeklődőket David Helbock, Nils Petter Molvaer, The Necks, a Tycho koncertjei várják. Táncbemutató is lesz nemzetközi alkotógárdával, Az ötödik évszak címmel.

 

Műsoron lesz a közelmúltban befejezett kórusműveket bemutató Body of Songs című előadás is. Daniele Finzi Pasca ezúttal személyes ihletésű színházi előadásával érkezik a fesztiválra, míg a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs éjjel címmel készíti új bemutatóját. A széles zenei-, tánc-, illetve színházi kínálat mellett Irodalmi vándorcirkusz címmel indul sorozat a budapesti romkocsmákban, de nem kell nélkülözni a képzőművészetet sem: a Kortárs Galériák Hétvégéje mellett a Ludwig Múzeum és a Capa Központ új tárlatai is várják a fesztivál vendégeit.

 

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál folyamatosan bővülő programjaira elkezdődött a jegyértékesítés a résztvevő intézmények jegypénztáraiban, illetve online a fesztivál és a helyszínek honlapjain keresztül. További információk a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhetők el.

 

süti beállítások módosítása