Páratlan páros és dixie-muzsika az újszegedi ligetben

Kecskeméti vendégjátékkal és a hagyományos dixie-gálával folytatódik a műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Negyedik előadását hozza idén az Újszegedi Szabadtéri Színpadra a Kecskeméti Katona József Színház: július 29-én és 30-án Ray Cooney vígjátéka, a Páratlan páros látható a teátrum előadásában.

 

A mű főhőse, John Smith kettős életet él: szigorú időbeosztás szerint látogatja két, egymásról persze mit sem tudó feleségét. Ebből persze fergeteges poénok születnek a közkedvelt darabban. A produkció rendezője és egyik főszereplője a kecskeméti színház igazgatója, Cseke Péter. Mellette Szerednyey Bélát, Danyi Juditot és Magyar Évát láthatjuk többek közt.

 

paratlan paros kecskemet

Fotó: Walter Péter

 

„Azt szokták mondani, hogy az operett műfaj királynője A Csárdáskirálynő. Erre az analógiára építve, én bizton tudom állítani, hogy a vígjáték királya a Páratlan páros. Az eredeti előadás a Madách Színházban került színre, abban is Szerednyey Béla és én játszottuk a főszerepeket. Gyakorlatilag Guiness-rekorderek vagyunk az előadással, hiszen ilyen hosszú ideig még nem ment színházban prózai mű: 30 éve játsszuk a darabot Budapesten és Kecskeméten, több mint 900 előadást tartottuk már belőle” - mondta Cseke Péter.

 

Hagyományos program az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsorán a Szegedixie Gála is, mely rendre megtáncoltatja a jazz és a swing szerelmeseit. Őrjítő, pörgős ritmusok rázzák fel ilyenkor a színházi közönséget. Idén augusztus 3-án látható és hallható a dixie a ligetben.

 

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is a Storyville Jazz Band a rendezvény házigazdája. „Idén két részes koncertet hallhat a közönség. A Storyville Jazz Band vendége most is többek közt Frankie Látó lesz. Ez alkalommal a swing irányába tereljük a műsort. Három-négy új dalt is hallhat majd a közönség, és előadunk modernebb jazz-feldolgozásokat is. Egy különleges Ella Fitzgerald-feldolgozás is hallható lesz” - árulta el Háló Pál, a zenekar vezetője.

 

Az est vendége a Mrs. Columbo női zenekar lesz, amely egyre népszerűbb a hazai könnyűzenei életben. Az együttes frontembere Galambos Dorina, a zenekar könnyed, bohókás, mégis igényes zenét játszik. A rögtönzött zene világából indulnak ki, az általuk játszott dallamok a nem zeneértő fül számára is ismerősek, hiszen nagyrészt ismert dalokat formálnak saját képükre. A dixie-éjszaka végén a két zenekar összeáll egy kis közös muzsikálásra, hogy igazi örömzenéléssel örvendeztesse meg a közönséget.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

 

süti beállítások módosítása