Minden jegy elkelt a Szegedi Szabadtéri idei előadásaira

Minden jegy elkelt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei előadásaira, a következő évadra azonban már elővételben válthatók belépők - közölte Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója kedden a Csongrádi megyeszékhelyen.

Az idei évad sikerdarabja, a Mamma mia! 2015-ös előadásaira már válthatók belépők - mondta a színházi szakember a fesztivál jegyirodájában tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: az ABBA-musicalt 2015. július 17-én, 18-án és 19-én játsszák majd a Dóm téren, másik szereposztással.

 

hary

Háry János (fotó: Kelemen Zoltán Gergely, MTI)


Az idei hét előadásra a tervek szerint – a bécsi operaház mintájára – álló karzatot is építenek, amelyre negyven-negyven állóhelyet még kedvezményes áron értékesítenek majd.


A fesztivál legutóbbi bemutatóját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékát is telt ház előtt játszották, Napóleon szerepében Gérard Depardieu-vel. Az előadás művészi megítélése a recenziók alapján kedvező volt, a szereposztás pedig a musicalekkel vetekedő érdeklődést hozott – fogalmazott az igazgató, hozzátéve: a darab korábban teljesen példátlan médiamegjelenést eredményezett a szabadtéri játékok és Szeged számára.


Herczeg Tamás elmondta, hogy a fesztivál időarányos látogatottsági adatai kedvezőek. Az eladott jegyek száma 55,32 százalékkal haladja meg a 2012-es évadét, a jegyárbevétel pedig 84 százalékkal magasabb, úgy, hogy érdemi áremelés nem történt.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása