Miért nem volt hír a köztévén Bajor Imre halála? - Válaszolt az MTVA

Nem fért bele Bajor Imre szerdai halálhíre a köztévé Híradójába. Az MTVA a Hír 24-nek megküldött válaszában arra hivatkozott, hogy a színésznek nem volt Kossuth-díja.

"Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó – érthető módon – nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a 'választóvonal', amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas" - idézi a Hír 24 a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) levelét.

 

Bajor Imre mellesleg – sok egyéb elismerés mellett – 1997-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, ami az egyik legnagyobb állam által adományozható kitüntetés egyik fokozata, ráadásul a színész pont a Magyar Televízió Szomszédok című teleregényének meleg fodrászaként szerzett országos népszerűséget.

 

Bajor Imre

 

A Híradó korábban többször beszámolt olyan művészek haláláról, akik bár soha nem kaptak Kossuth-díjat, mégis egy ország kedvencei voltak. Ilyen volt például Hollósi Frigyes 2012-es, Bárdy György és Kézdy Görgy 2013-as, Bódi László "Cipő" szintén 2013-as vagy éppen Csala Zsuzsa 2014-es gyászhíre.

 

Az MTVA közleményében emlékeztet: "Bajor Imre haláláról a nemzeti hírügynökség, valamint a hirado.hu is részletes összeállítást közölt. A Kossuth Rádió délutáni Krónikája, az Esti Krónika és a Késő Esti Krónika is megemlékezett róla tegnap, ugyanakkor híreiben a Kossuth, a Dankó, a Bartók és a Petőfi adók is elmondták a gyászhírt."

 

Bajor Imrét életének 58. évében, augusztus 6-án (szerdán) reggel 9 óra 45 perckor kórházban érte a halál.

 

hir24.hu, szinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása