Nagyvárad is részt vesz a Koronázási szertartásjátékon

Az augusztus 16–17-i előadásokat a nagyváradiak is megtekinthetik Székesfehérváron, mivel a színház biztosítja 200-200 személy utazását.

Egyedülálló helyszínen, a magyar királyok egykori koronázótemploma helyén, Magyarország legnagyobb épített szabadtéri színpadán elevenedik meg Szent László koronázásának szakrális ünnepe a nagyváradi Szigligeti Színház és a nagyváradi püspökség hathatós közreműködésével.

 

A jegyeket augusztus 4-től vásárolhatják meg a Szigligeti Színház titkárságán 10 és 16 óra között. Jegyárak az utazással együtt: teljes áron 80 lej, az elmúlt évadra érvényes bérlettel rendelkezőknek kedvezményesen 70 lej.

 

koronazas02

Fotó. koronazas.hu

 

Az elmúlt évben a Koronázási szertartásjáték közel 900 éves koronázási szertartásszövegek tolmácsolásával, több mint 200 fellépő részvételével, grandiózus díszletek között, modern fény- és látványtechnikával valósult meg. Idén ugyanezen a helyszínen a Nemzet Bajnokának, az európai keresztény államiság egyik fontos alakjának, a legendák halhatatlan hősének, a később szentté avatott László királynak a koronázására kerül sor.

A Koronázási szertartásjáték hanganyagát a Nagyváradi Állami Filharmónia tagjaiból álló együttes játszotta és vette fel. Az első püpsököt Dobos Imre színművész alakítja majd. Az előadás székesfehérvári tánckara a Nagyvárad Táncegyüttes tíz táncosával egészül ki. A gyermekkórusban részt vesznek a nagyváradi Szent László Gimnázium kórusának tagjai.

 

Az együttműködés folytatásaként augusztus 23-án délután Szent László családi napot rendeznek a nagyváradi római katolikus püspöki palota kertjében, amelyen egy liturgikus játékot adnak elő és meghívták az óriásbábokat is.

 

Forrás: Szigligeti Színház

 

süti beállítások módosítása