A Játékkészítő - Zenés akciómese Alföldivel a Tüskecsarnokban

December végén mutatják be A Játékkészítő című zenés akciómesét Magács László rendezésében a budapesti Tüskecsarnokban.

A címszerepet Alföldi Róbert alakítja, játszik benne mások mellett Pokorny Lia, Oroszlán Szonja, Király Linda, Radics Gigi, Bereczki Zoltán, Hajdú Steve, Nagy Feró, Király Viktor és Szabó Győző is. A darabot összesen négy alkalommal, december 27-én, 28-án, 29-én és 30-án adják elő - mondta el Illés Gabriella, a darab ötletgazdája és producere szerdán, a mesejátékot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

 

jatekkeszito

Fotó: oxox.hu


A darab írója Divinyi Réka forgatókönyvíró, dramaturg, a zenét Rakonczai Viktor, a dalok szövegét Orbán Tamás írta. Az előadásokon a Magyar Virtuózok Kamarazenekar 40 tagú együttese zenél.


A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakozást nyújtó interaktív színházi előadás története szerint a klasszikus mesehősök - köztük Hüvelyk Matyi, Piroska, Jancsi és Juliska - felkeresik a Játékkészítőt, hogy segítsen nekik visszaszerezni elvesztett népszerűségüket, hiszen a mai gyerekek már nem is ismerik őket.

 

 

A TulipánTündér Produkció célja egy olyan 21. századi "műmese" életre hívása, amelyben a magyar és nemzetközi mesetörténet figurái, elemei és motívumai úgy jelennek meg, ahogyan azokat még senki nem láthatta.


Illés Gabriella hozzáfűzte: reményeik a produkció az ország határain túlra és a világ más pontjaira is eljut majd.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása