Kiválthatja-e a telefon a színházjegyet?

A színházi jegyek majdnem felét még mindig a teátrumok jegypénztárában veszik - számolt be a Népszabadság.

"A többiek az elmúlt évekig főként jegyirodában vásároltak, de számuk az utóbbi időben drasztikusan csökkent" - mondta Jobbágy Ervin, a jegyértékesítő Interticket Kft. ügyvezetője.

 

3 éve a nézők 80 százaléka ragaszkodott ehhez, mára ez az arány körülbelül 15 százalék, nagy részük átszokott a webes felületre. Ebben az sem korlátozza őket, hogy a neten - a színházak saját oldalának kivételével - pár száz forintos kezelési költséget is felszámítanak. Ebben van üzlet, Jobbágy szerint csak a Budapesti Operettszínház éves jegybevétele több, mint az NB I-es magyar futballé - adta hírül a Népszabadság.

 

inter


Az online-vásárlók 30 százaléka már okostelefonnal vagy tablettel vásárol a neten, vagy letöltött mobilalkalmazással. Ezzel a vonalkódos rendszerrel még nem iktatható ki a papíralapú, optikai szkennelős módszer. De ha egyre több ember rendelkezik majd erre alkalmas mobillal, előbb-utóbb a telefon szolgálhat - érintős - belépőként.

 

Jobbágy Ervin arról is beszámolt, hogy dolgoznak egy EU-s pályázathoz kapcsolódó fejlesztésen is, az úgynevezett dinamikus árazáson. Itt a kibocsátott jegyárra ajánlatot tesz a rendszer, és a belépők árazása aszerint változik, mennyire kelendő a produkció.


Az Interticketnek több mint 100 szerződése van színházakkal. Budapesten egy kivételével mindegyik velük dolgozik, most éppen a kimaradt Operára pályáznak. Vidéken 70 százalékban őket használják a teátrumok - tudósít a Népszabadság.



süti beállítások módosítása