Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

Zalán János színészt nevezték ki a Pesti Magyar Színház élére. A leendő direktor 2015. január 1-jén kezdi meg munkáját.

Hárman pályáztak:

 

A Pesti Magyar Színház igazgatói feladatainak ellátására június végén kiírt pályázati felhívásra három érvényes pályázat érkezett a benyújtási határidő végéig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.

 

Zalán János színművész, kommunikációs szakember, a Masterfilm Digital Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője mellett Őze Áron színművész, a Pesti Magyar Színház jelenlegi vezetője és Salamon Suba László rendező, a Budaörsi Játékszín korábbi igazgatója adta be pályázatát a színház vezetésére.
   

A szakmai bíráló bizottság augusztus 26-án tartotta bírálati ülését és személyesen is meghallgatta a pályázókat. A meghallgatást követően a bizottság tagjai titkos szavazáson Zalán János pályázatát támogatták. A miniszter a javaslatot elfogadva hozta meg döntését - áll a dokumentumban.


  

Zalán János január 1-jén lép hivatalba, megbízatása négy évre, 2019. január 31-ig szól.

 

Őze Áron rendkívüli sajtótájékoztatót tart holnap.

 

Pesti Magyar Szinhaz - muveszbejaro

 

Zalán Jánosról:

 

 

1966. március 28-án született Salgótarjánban. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett 1984-ben, 1985-1986-ban a Nemzeti Színház Stúdióját végezte el. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1991-ben színészi diplomát szerzett, majd 2007-ben elvégezte a Kodolányi János Főiskola televízió és reklám szakát. 2009-ben a londoni Middlesex University-n Master of Arts in Marketing Communications végzettséget szerzett. 

 

1994-2004 között a Masterfilm Ltd. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója volt. 1998-tól a Masterfilm Digital Kft. szinkronstúdió egyik alapítója, és ügyvezető igazgatója. 2000-től a Digital Media Services Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. 2010-től az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék megbízott előadója. Színészként rendszeresen szinkronizált és ő alakította Gróf András hadnagyot a Kisváros című sorozatban. 


Számos film és filmsorozat producere. Több televíziós csatorna magyarországi működtetésében vett részt, vezette a magyarországi Eurosportot, majd az Eurosport 2-t. Részt vett többek között a National Geographic Channel magyar nyelvű adásainak indításában, valamint a Hallmark Channel, az Animal Planet, valamint a Warner Bros. Cartoon Network magyar nyelvű adásainak gyártásában.

 

 

süti beállítások módosítása