Moszkvában mutatkozik be a kecskeméti színház

A kecskeméti Katona József Színház társulatát moszkvai vendégszereplésre hívták, ahol Jurij Poljakov Párcsere című darabját fogják bemutatni a jövő év februárjában.

A meghívást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vasárnap jelentette be a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a Keleti Nyitás Kollégiumának hallgatói előtt Cseke Péter, a kecskeméti színház direktora beszélgetett Jurij Poljakov íróval, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztőjével, aki az Orosz-Magyar Baráti Társaság elnöke is.


A kollégium hallgatói szombaton este megnézték Kecskeméten a darab díszbemutatóját, melyen Jurij Poljakov is részt vett.

 

parcsere kecskemet

Kőszegi Ákos és Danyi Judit a Párcsere próbáján (fotó: Ujvári Sándor, MTI)


"Meglepetésként ért a meghívás, és nagy megtiszteltetés, hogy Moszkvában játszhatunk, ahol egy bemutató sorozat lesz Jurij Poljakov darabjaiból" – mondta az MTI-nek Cseke Péter. A direktor arról tájékoztatott, hogy az író legújabb darabjának a bemutatója pénteken volt Moszkvában, szombaton már Kecskeméten nézte meg a Párcserét.


"Jurij Poljakovnak nagyon tetszett az előadásunk, amely után legújabb darabját is felajánlotta, hogy mutassuk be egy későbbi időpontban Kecskeméten" – fűzte hozzá a direktor. Cseke Péter szerint jelentős esemény a színház életében a meghívás, amelyet azért is nevezett fontosnak, mert élő íróval való kapcsolatuk nagyon kevés van.


"A kecskeméti színház direktora szólt arról, hogy a következő színházi szezon utáni évadban nagy a valószínűsége, hogy ismét láthat a közönség egy Poljakov-darabot. Ez a fordítón, Goretity Józsefen is múlik" – tette hozzá.

 

A Párcsere a színlap szerint egy hirdetéssel indul, melyben „Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában…”. A hirdetésre érkezők más-más szemszögből figyelik a váratlan, többnyire meglepő eseményeket.


A főbb szerepeket Kőszegi Ákos, Danyi Judit, Csapó Virág és Kiss Zoltán alakítják.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása