Rovott múltjáról vall önéletrajzában Depardieu

Mellbevágó őszinteséggel beszél csavargóként, kisstílű bűnözőként és prostituáltként leélt fiatalkoráról Gérard Depardieu az XO kiadónál megjelenés előtt álló önéletrajzában.

Keddi francia médiaértesülések szerint a nemzedéke egyik legtermékenyebb és legtehetségesebb színészének számító színész egyebek közt bevallja, hogy fiatalon áruba bocsátotta testét más férfiaknak, halottakat fosztott ki és más bűncselekményekből tartotta fenn magát.

 

gerard depardieu


"Egészen fiatal koromtól tudtam, hogy tetszem a homoszexuálisoknak és amikor valami többet is akartak tőlem, pénzt kértem tőlük" - mondja Ca c'est fait comme ca című önéletrajzi könyvében a francia filmcsillag, aki azt is elárulja, hogy egyes kuncsaftjait megverte és kifosztotta. A hatgyermekes munkáscsaládból származó Depardieu azután kapott rá a prostitúcióra, hogy 13 évesen végleg otthagyta az iskolát és utcakölyökként élte életét. 


Férfiaknak nyújtott szexuális szolgáltatásokon kívül friss sírok kifosztásából és lopásokból élt a későbbi filmsztár. "Húszévesen tombolt bennem a csirkefogó" - mondja a könyvben a színész, aki bevallja, hogy lopásra használta ki az 1968 májusi diáktüntetéseket is. Felfedi azt is, hogy egy homoszexuális színházi tehetségkutató "mentette meg", aki finanszírozta színiiskolai tanulmányait. 

 

A 65 éves sztár az utóbbi időben mind gyakrabban lepi meg a publikumot meghökkentő kijelentésekkel, vallomásokkal. A Le Point című hetilapban október 2-án megjelent interjújában egyebek közt arról beszél, hogy megbánta részvételét a Dominique Strauss-Kahn IMF-vezér szexbotrányáról szóló filmben, mivel Abel Ferrara rendező nem értette meg, hogy "a szobalány vallomása sokkal fontosabb az IMF-ben folyó szexorgiáknál". 


A barátjának tartott Vlagyimir Putyin orosz elnökről azt mondta, hogy olyan, mint ő. "Messziről jött és senki nem adott volna érte egy árva fityinget sem, amikor kölyök volt. Nagyon rosszul is alakulhatott volna a sorsa Leningrádban, ahol született, és ahol akár bűnözővé is válhatott volna, akárcsak én!" - mondta.


Depardieu szeptember közepén arról beszélt egy interjúban, hogy képes elfogyasztani akár napi 14 üveg alkoholt is és hogy az ivást már délelőtt 10 óra előtt megkezdi, de a So Film című francia filmes szakportál szerkesztői sem tudták eldönteni, hogy a színész az igazat mondja-e.


Forrás: people.premiere.fr, MTI

 

süti beállítások módosítása