Jótékonysági koncert daganatos gyermekekért az Operában

Jótékonysági koncertet rendez daganatos gyermekekért a Magyar Állami Operaház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány október 20-án.

Az alapítvány és a dalszínház által 2012-ben útjára indított Zongoraáriák estek legújabb állomásán a világhírű ukrán származású zongoraművész, Alexander Gavrylyuk és nemzetközi hírű énekesnőnk, Németh Judit lép színpadra többek között Brahms Paganini-variációival és Izolda szerelmi halálával, Liszt csodálatos átdolgozásában - olvasható az Operaház csütörtöki közleményében.

 

Alexander Gavrylyuk

 

Az 1984-es születésű Alexander Gavrylyuk tizenöt éves korától sorra nyerte meg a világ leghíresebb nemzetközi zongoraversenyeit. Fellépett az amszterdami Concertgebouw zenekarával, de játszott már New Yorkban, Moszkvában és Izraelben is.


A Zongoraáriák fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. Az Operaházban megrendezendő koncert bevételét az Őrzők Alapítvány daganatos gyermekek gyógyítására fordítja.


A 2012-ben elindult koncertsorozat minden évben Liszt Ferenc születési dátumához közel eső napon valósul meg, így emlékezve a komponistára és jótékonyságára.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása