Németországban is bemutatkozik az ExperiDance Sissi történetével

 

December 9. és 11. között Németországban is bemutatkozik az ExperiDance Tánctársulat Fergeteges - A királyné, a gróf és a cigánylány című darabja, amelyet Sissi címmel láthat a brémai közönség.

experidance-fergeteges

 

A táncelőadás Sissi és gróf Andrássy Gyula titkos vonzalmát mutatja be. A főszereplők a soha be nem teljesülő szenvedély pillanatait táncolják el a 100 Tagú Cigányzenekar negyven szólistájának kíséretében - olvasható a társulat által közleményben.


A történet színpadra állítása komoly kihívás volt a társulat számára: négyszer írták át a forgatókönyvet, hogy tökéletesen harmonizáljon a zenekar repertoárjával. Ezt követően a 22 táncosnak két hónapja volt arra, hogy megtanulja a koreográfiát Román Sándor művészeti vezetésével - idézi fel a közlemény. 

 


A jelmezek alapos tervezői és kivitelezői munka eredményei: Sissi kosztümje a császárné magyar koronázási ruhájának mintájára készült, és Andrássy grófé is hű hasonmása a korabeli viseletnek. A kosztümök azonban, mivel kifejezetten tánchoz készültek, sokkal könnyebbek és rugalmasabbak, mint a mintájukként szolgáló öltözetek.  


A darabot, amelyet a közelmúltban ötvenedik alkalommal adott elő a társulat, gondosan kialakított díszlet teszi igazán korhűvé. A Fergeteges igazi különlegessége az, hogy a zenészek nem a közönség elől elrejtve, hanem a színpadon foglalnak helyet, hangsúlyozva a zene meghatározó szerepét a darabban.

 

experidance-fergeteges1


December 9. és 11. között a társulat négy alkalommal adja elő a produkciót Brémában, Sissi címmel. A kinti premierre németországi színházi személyiségeket is vár a társulat, remélve, hogy a jövőben az ország más városaiba is sikerül elvinnie a darabot. A társulat közleménye szerint a brémai premier továbbá az első lépés lehet egy több országot érintő európai turné felé.

 

 

 

süti beállítások módosítása