Péterfy Bori a MÜPÁ-ban vezet műsort

December 6-án a Művészetek Palotája új, összművészeti sorozatának, a Bábel-estnek második állomásán egymást váltja a színpadon a Csókolom zenekar, Palya Bea és Szamosi Judit Társulata, de lesz Kis(s)film premier, a fiatal költőnemzedéket pedig Pallag Zoltán képviseli. Műsorvezetőként Péterfy Bori debütál.

peterfy bori foto merenyi david

 

A MÜPA ajánlója az est elé:

 

A Bábel-esteken együtt lép színpadra a jól ismert előadó, a tehetséges fiatal alkotó, a kulturális szcéna alternatív, progresszív művészeivel. December 6-án egy, már nevében is az est fókuszára, a csókra utaló zenekar, az alternatív rock kultikus csapatának számító Csókolom mellett Palya Bea határozza meg a zenei vonalat. Izgalmas ellenpontja lehet Ujj Zsuzsi színpadi jelenlétének és dalszövegeinek Palya Bea személyisége, és a című lemezről kiválasztott dalok.

 

Emellett azt is felfedezhetjük, a mozgás nyelvén miként lehet vallani a csókról. Szamosi Judit az idei SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztiválon közönségdíjat nyert Mi ketten vagyunk című darabja árnyalja ezen a módon a képet. És hogy irodalomból se legyen hiány, a fiatal költőnemzedék egyik legeredetibb lírikusa, a Noir című debütáló kötetével nagy sikert aratott Pallag Zoltán mutat be néhány költeményt.  

 

Mindezek mellett egy filmpremiernek is tanúi lehetünk. Jeli András és Lukács Dávid kifejezetten erre az estére készített művében gyerekek mondják el véleményüket a csókról. És az est egyik legnagyobb dobása amellett, hogy a fellépők egy közös produkcióval is készülnek az, hogy Péterfy Bori most először műsorvezetői szerepben is kipróbálja magát.

 

„Nagyon szeretem az interakciót a közönséggel. A koncertjeimen is mindig kimegyek közéjük, rájuk ugrom, megszólítom őket. Ezért gondolom, nem lesz teljesen idegen tőlem a műsorvezetés” – nyilatkozta az énekesnő. És hogy vajon elcsattan-e csók a színpadon? December 6-án ez is kiderül.

 

 

Bábel-est: Csók
2014. december 6., Fesztivál Színház

Közreműködők: Palya Bea, Csókolom Együttes, Szamosi Judit társulata, Pallag Zoltán, Jeli András, Lukács Dávid, Péterfy Bori (moderátor)

 

Müpa10

A Müpa a 2014-15-ös évadban a tizedik születésnapját ünnepli. A Müpa10 programsorozatban mások mellett szerepel Sir John Eliot Gardiner, a Berlini és a Bécsi Filharmonikusok, Branford Marsalis, John Scofield, Martin & Wood és Elvis Costello, valamint Marianne Faithfull is. A jubileumi évad számos új  kezdeményezést, meglepetést tartogat: kiállítások, különleges kiadványok, megújuló Müpás ajándéktárgyak várják a közönséget. Márciusban, az épület  2005-ös megnyitásának évfordulóján rendhagyó ingyenes rendezvényeket szervez a Müpa.

 

 

süti beállítások módosítása