Balázs Péter harmadszor is indul a szolnoki színház vezetéséért

Szolnok önkormányzata pályázatot hirdet a Szigligeti Színház vezetői munkakörének betöltésére, a nyertes 2015 júliusától 2019 júniusának végéig igazgathatja a színházat. A jelenlegi vezető, Balázs Péter az MTI-nek csütörtökön megerősítette korábban már bejelentett elhatározását, hogy újrázna, azaz két ciklus után harmadszor is beadja pályázatát.

A kormány.hu portálon csütörtökön megjelent, és pontokban is részletezett pályázati kiírás szerint az igazgató feladatának lényege: a művészi igényű népszínháznak számító Szigligeti Színházban felmutassa a magyar és a világirodalom értékeit. Emellett segítse a kortárs szerzők műveinek színpadra állítását, és Szín-Mű-Hely nevű szobaszínházában lehetőséget nyújtson az újító kezdeményezések felkarolására, kamaradarabok színrevitelére, konferenciák megrendezésére.

 

Balazs Peter

Fotó: Mészáros János, MTI


A pályázati kiírásban kitérnek arra is, hogy az igazgató munkája során tovább erősítse az együttműködést a város és a régió művelődési, művészeti intézményeivel, szervezeteivel, a teátrum legyen aktív résztvevője a város kulturális életének. Feladatul szabják a vezetőnek az önkormányzat elvárásainak megfelelő költséghatékony gazdálkodást is. Ehhez a leendő vezető a 2014-es adatokat alapul véve több mint 328 millió forint állami, 240 millió önkormányzati támogatásra számíthat, míg a színháznak saját bevételként közel 253 millió forintot kell produkálnia.


A pályamunkákat a pályázatnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján történő közzétételétől számított 30 napon belül lehet benyújtani az önkormányzathoz. A pályamunkákat Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése várhatóan februárban bírálja el. A pályáztató fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.


Balázs Péter a 2014/15-ös évadnyitón a szolnoki társulat előtt már beszélt róla, hogy 2007 és 2011 után 2015-ben harmadszor is megpályázza a színház igazgatói állását.


Szándékát megerősítve most annyit tett hozzá: az utóbbi években formálódott, számos fiatal tehetséges színésszel rendelkező gárda vezetését változatlanul kihívásnak tartja, annak reményében, hogy újabb emlékezetes előadásokkal szolgálják ki a közönséget, és mind több embert nyernek meg a színház világának.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása