Balett- és mesebemutató a szegedi színház februári műsorán

A Szegedi Kortárs Balett Insomnia című produkciójának bemutatójával és a Hoppláda című mesejáték premierjével várja februárban a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház.

Juronics Tamás, a balettegyüttes művészeti vezetője a teátrum februári műsorát bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években hagyomány volt, hogy a társulat ősszel és tavasszal jelentkezik egy-egy szegedi premierrel. Idén a társulat egy hónapos mexikói turnéja, majd a Nemzeti Filharmonikusokkal együtt a Művészetek Palotájában ősszel színpadra állított József-legenda miatt az első Tisza-parti bemutató februárra csúszott.

 

Szegedi Nemzeti Szinhaz


Az Insomnia című darabot Alexander Balanescu zenéje inspirálta. Az előadás párhuzamos családtörténeteken keresztül mutatja be a különös, ébrenlét és valóság közt lebegő tudatállapotot. A történet középpontjában a Takács Zsófia által megformált tizenéves lány áll, aki nem találja helyét, körülötte szétfoszlik minden illúzió, miközben csupán szeretetre vágyna – fogalmazott a Kossuth-díjas táncművész.


A táncosok nagyon szeretik a február 6-tól látható darabot, melyben önálló szerepeket kapnak és színészi képességeiket is megmutathatják – hangsúlyozta Juronics Tamás.


A Szegedi Nemzeti Színházban február utolsó napjától látható a Hoppláda című mesejáték Tóth Miklós rendezésében. Paul Maar világszerte gyakran játszott egyfelvonásos darabja nemcsak a gyerekeknek lebilincselő élmény, hanem a felnőtteknek is elgondolkodtató perceket szerez: egyszerre harsányan vicces és szívszorítóan lírai példázat a barátságról. A darabban Borsos Beátát, Gömöri Krisztiánt és Rédei Rolandot láthatja a közönség.


A sajtótájékoztatón Gyüdi Sándor főigazgató köszöntötte a fél évszázada a teátrumban dolgozó Sándor János rendezőt. A kétszeres Jászai-díjas érdemes művész, színháztörténeti szakíró, egyetemi oktató úgy fogalmazott: ötven éve vallja, a színház lényege, hogy kapcsolatban legyen az őt körbevevő világgal, azok örömével és bánatával foglalkozzon, akik között működik.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása