Három előadással indul nemzetközi turnéra a Kabóca Bábszínház

 

Február 8-án külföldi turnéra indul a veszprémi Kabóca Bábszínház. A március közepéig tartó körúton húsz előadást tartanak.

Székely Andrea elmondta, hogy a Holle anyó című darabbal február elején Nagyváradra látogatnak a Szigligeti Színház Liliput Társulata meghívására, és négyszer lépnek színpadra. Meghívást kapott a társulat Tajvanba is, a Kaohsiung Nemzetközi Bábfesztiválra, ahol az Állatok farsangja című előadást viszik színre öt alkalommal február közepétől.    

 

Márciusban a Gomboló című francia és magyar nyelvű zenés előadással lép a bábszínház társulata a közönség elé Olaszországban, Belgiumban és Luxemburgban – tájékoztatott Székely Andrea. Hozzátette: láthatja ezt a darabot a közönség Bolognában, Brüsszelben és Antwerpenben is. A Gomboló elsősorban a három és öt év közötti korosztálynak szól, a történet egy varrodában játszódik, ahol három lány dolgozik, akik titkon egy szebb világról álmodnak, a rendező Karel Van Ransbeeck – fejtette ki az igazgató.    

 

gombolo15

Gomboló (forrás: kabocababszinhaz.hu)

 

Az Állatok farsangja - Badacsonyi Angéla rendezésében - szintén a zene nyelvén szól a gyerekekhez. A tárgyak "farsangolnak", egy bolondos oroszlán és egy nyúl pedig igyekszik eligazodni ebben a világban – tette hozzá.    

 

A Holle anyó című darabban, hűen az eredeti meséhez, megjelenik az almafa, a kemence és a dunyha, és elnyeri méltó büntetését a lusta, jutalmát a szorgos lány – közölte Székely Andrea. A darabot az ő rendezésében láthatja a közönség.    

 

A bábszínház vezetője elmondta azt is, hogy a turné ideje alatt is lesznek itthon előadások, áprilisban pedig egy új babaszínházi darab próbái kezdődnek nemzetközi alkotógárdával.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása