Két darabbal vendégszerepel Baján az Operettszínház

Az Operettszínház két produkcióval lép fel idén augusztusban Baján a Szentháromság téri szabadtéri színpadon – közölte Fercsák Róbert, Baja polgármestere.

 Az Operettszínház előadásait a Csodálatos Baja elnevezésű, idén már negyedik alkalommal megrendezett programsorozat keretében láthatja majd a közönség.


Mint Fercsák Róbert kiemelte, az idei év újdonsága, hogy az operettszínház, amely eddig minden évben a programsorozat vendége volt, ezúttal két produkcióval érkezik Bajára: Kálmán Imre Csárdáskirálynője mellett a Szentivánéji álom című Shakespeare-darabból - Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi átdolgozásában - készült musicalre várják az érdeklődőket.

 

DSC0111-1


Lőrinczy György felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az évben lesz az első operettbemutatójuk Baján, hiszen eddig csak musicalekkel vendégszerepeltek.

 

Emlékeztetett arra, hogy a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő-előadása végigjárta a világot. Többek között Tokió, Róma, Amszterdam, Berlin, Salzburg és Tel-Aviv közönsége is tapsolt Kálmán Imre népszerű dallamaira, amely most Münchenből érkezik majd Bajára. Érdekességként megemlítette, hogy a bajai előadásokat követően ománi vendégjátékra viszik a produkciót, amelynek jelmezeit az arab világban történő bemutatóra alaposan át kell szabni.

 

DSC 0748

Csárdáskirálynő 2010-ben az Operettszínházban

 


A főigazgató kiemelte, hogy a 2008-ban színpadra állított Szentivánéji álom című musicalt ebben az évben csak Baján játsszák.
Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Csodálatos Baja elnevezésű rendezvénysorozat idén május 9-én indul. A programok közül kiemelte a június végi strandfesztivált, amelyet a 150 millió forintos beruházással felújított Sugovica-parton rendeznek, és a július második hétvégéjén - már huszadik alkalommal - megrendezendő Bajai Halfőző Fesztivált.

 

 Bócsa Barnabás hozzátette: a Baja Marketing Kft. döntően a jegybevételekből, valamint szponzori felajánlásokból tudja megrendezni a közel fél éven keresztül zajló programsorozatot.


Tájékoztatása szerint, az elmúlt 3 évben a rendezvénysorozat 9 szabadtéri színházi előadását több mint 30 ezer néző látta a Szentháromság téren felállított 1400 négyzetméter alapterületű színpadon.

 

A Szentivánéji álom című musicalt augusztus 21-én és 22-én, a Csárdáskirálynőt egy héttel később mutatja be a Budapesti Operettszínház a Szentháromság téri színpadon.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása