José Cura könnyűzenei koncertet ad Magyarországon

Először ad Magyarországon könnyűzenei koncertet José Cura. Az argentin tenor február 21-én Mahó Andreával lép fel a Papp László Sportarénában, ahol nagyzenekari kísérettel ismert popszámok, musicalrészletek, világslágerek hallhatóak.

 A koncertet felvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatón José Cura elmondta: külföldön többször énekelt már hasonló koncerteken, amelyek számára egyfajta kikapcsolódást, "friss levegőt" jelentenek az operaszínpadok drámai szerepei után.

 

mahojosecura


"Egy dolgot nem értek: miért hívjuk ezt crossovernek? Ezek az elkülönítések értelmetlenek, valójában csak jó és rossz zene van, a többi sznobizmus. Néhány opera kifejezetten popzenére emlékeztető dallamokat tartalmaz, és így jó, más operáknak nehezebb a zenéjük, viszont unalmasak" – fejtegette az énekes, aki február 6-án, 8-án és 11-én Otellót alakította-alakítja a Magyar Állami Operaház színpadán.

 

Megjegyezte, hogy már 15 éve jár Magyarországra, így nagyon sok barátság köti ide, és sok zenésszel, köztük az Operaház muzsikusaival is nagyon jó viszonyt ápol. Mahó Andreát korábban nem ismerte, de amikor a felkérés után meghallgatta a felvételeit, azonnal igent mondott.
Mahó Andrea úgy fogalmazott, hogy régi álma teljesül most, hiszen nagyon nagyra tartja Cura művészetét.

 

Mint mondta, elsősorban a musical és az operett világából érkezik, de nyitott a pop és a komolyzene, az operák felé is.

 

"A koncert programja közös megegyezés alapján állt össze, mindenki hozta azokat a dalokat, amelyek közel állnak hozzá. Ismert popslágerekkel, musicalrészletekkel készülünk, és számos duettet is hallhat a közönség" – részletezte.

 

josémahooo


A február 21-i koncerten Mahó Andrea és José Cura mellett Miller Zoltán is fellép, a kíséretet a Hungarian Studio Orchestra biztosítja. A koncert kuriózuma, hogy egy 60 fős gyerekkórus is közreműködik.
José Cura még idén visszatér Magyarországra: május 3-án Győrben lép fel egy operaária-koncerten a Győri Filharmonikus Zenekarral és Rost Andreával.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása