Vári Éva és Kern András is a Soproni Tavaszi Napok vendége lesz

Koncertekkel, színházi előadásokkal és családi programokkal 33. alkalommal rendezik meg a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozatot március 7. és április 11. között.

A szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Sopron 1983-ban első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz. A cél pedig azóta is változatlan, amely szerint minél több embert a lehető legszélesebb korosztályban szólítsanak meg.


Horváth Zoltánné részletezte: Vágyom egy nő után címmel nőnapi operett gálával indul a programsorozat március 7-én. A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban opera, musical, sanzon és operett dallamok hangzanak el mások mellett Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea és Mahó Andrea közreműködésével.

 

soproni tavaszi napok

 

Március 13. és április 7-e között tekinthető majd meg a Festőteremben Csurák Erzsébet Selymek-sejtelmek című kiállítása. A győri származású selyemfestő iparművész 1992-ben Bécsben tanulta a technikát, a Kronsteiner Haus művészeti iskolában. Munkáit 1993 óta többek között Budapesten, Cegléden, Gyulán, Kőszegen, Pécsett, Szentendrén, Brassóban és a dániai Silkeborgban mutatta be, emellett egyedüli magyar alkotóként szerepelt az izmiri Nemzetközi Képzőművészeti Konferencia és Kiállításon.


Március 17-én Sztevanovity Zorán és zenekara ad koncertet, 19-én pedig a soproni zeneiskola névadójára, Horváth Józsefre emlékeznek, szintén a Liszt Központban. Ez utóbbi eseményen a zeneiskola növendékei mellett a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar lép fel. Másnap kórusünnepet tartanak, amelyen soproni és környékbeli települések kórusai mutatkoznak be.


Március 21-én Sopronikon címmel soproni származásúak sikertörténeteit mutatják be: Bakos Piroska Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal, a Volt fesztivál főszervezőivel, valamint Szikszai László formatervezővel beszélget.


Március 29-én Gryllus Vilmostól megzenésített verseket, „tavaszi dallamokat” hallhatnak a gyermekek, míg március 30-án Berecz András lép színpadra. A Mesés zenék, zenés mesék című koncerten a Győri Filharmonikus Zenekar működik közre.


A Soproni Petőfi Színházban március 23-án mutatják be Kern András Kossuth-díjas színművész szereplésével a Kellékes című darabot, amelyet a német Ebherhard Streul színdarabja nyomán írt Parti Nagy Lajos. Március 25-én pedig Vári Éva előadásában lesz látható a Rose című monodráma.


Április 10-én Bödőcs Tibor humorista lép fel a Liszt-központban Cefre palota című legújabb estjével. A program zárásaként 11-én Mert rendben lenni jó! címmel lelki egészségnapot tartanak, ahol mások mellett Tari Annamária pszichoterapeuta, Zacher Gábor toxikológus és Almási Kitti klinikai szakpszichológus tartanak előadásokat.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása