Jelentkezzen előadónak a Versünnep Fesztiválra!

Február 22-éig jelentkezhetnek a hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek és a színművészeti egyetemek hallgatói a jubileumi Versünnep Fesztiválra.

A Versünnep Alapítvány felhívása:

 

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézetés a Bánffy György Kulturális Szalon meghirdeti a VERSÜNNEP 2015 jubileumi fesztivált. Több évforuló is kapcsolódik a tizedik alkalomhoz: 225 éves a magyar nyelvű színjátszás, és ezenbelül 100 éve született Gáti József, aki színészgenerációk meghatározó beszédtanára volt. 110 éve született József Attila, 115 éve pedig Márai Sándor.

 

A fesztivált két kategóriában hirdetjük meg:

1. Vers – és prózamondás

2. Énekelt vers, vers megzenésítés

 

A nevezéseket

- színművészek és előadóművészek, hivatásos zeneszerzők (komoly zenében felsőfokú végzettséggel, könnyű zenében szakirányú végzettséggel), valamint hivatásos hangszeres és énekes előadóművészek, zenekarok,

- művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási és könnyűzenei képző intézmények hallgatói adhatják be.

 

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet.

 

Részletes kiírás:

Az 1. kategóriában három művel lehet nevezni, amely lehet vers,próza vagy publicisztika, .

 

A nevezett művek közül:

- egy, József Attila által írt mű,

- egy,Márai Sándor alkotás

- egy kortárs magyar költő , író verse ill. prózai műve.

 

A nevezett művek egyenként nem haladhatják meg az öt perc mondási időt. A választott művek szövegét kérjük a nevezéshez mellékelni!

 

Azok jelentkezését várjuk, akik hazánkban,vagy határon túl élő, hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek vagy előadóművészek. (A nevezéshez kérjük csatolni a végzettséget igazoló hivatalos okirat másolatát.)

 

Illetve hazai és határon túli Színművészeti Főiskola vagy Egyetem hallgatója, továbbá hivatalosan bejegyzett művészeti intézmény (akadémia, stúdió, tanoda stb.) színész hallgatója beadhatja jelentkezését. A nevezéshez kérjük mellékelni az érintett intézmény hivatalos igazolását.

 versunnep logo

 

A 2. kategóriában kettő művel lehet nevezni, komoly vagy könnyűzenei stílusokban.

 

- József Attila, vagy Márai Sándor alkotásának megzenésített változata,

- kortárs magyar költő, író művének megzenésített változata.

 

A versmegzenésítéseket (önálló zenei kompozíciókat), ill. már megkomponált versmegzenésítések előadóit várjuk. Nevezhetnek zeneszerzők önállóan (ez esetben előadót is kell hozniuk magukkal a versenyre), valamint előadókkal közösen, de saját előadással is. ( A műveknek a versenyen élő előadásban el kell hangozniuk, kottát nem fogadunk el.) Előadóművészek (szóló ének, ének bármilyen összeállítású kísérettel, vagy együttes, kórus) is jelentkezhetnek saját, vagy más szerzők által komponált versmegzenésítéssel. A versenyre minimum 5, maximum 10 perces műsorral lehet nevezni, a megadott időhatárokon belül tetszőleges számú versmegzenésítéssel. A zsűri zeneszerzői és előadói díjakat is odaítélhet.

 

A nevezéskor kérjük a megkomponált művek szövegét, időtartamát elküldeni, valamint a produkció előadóit is feltüntetni. Az előadóktól pedig szintén kérjük az énekelt vers szövegét, időtartamát, és a zeneszerző nevét megjelölni.

 

A jelentkezéskor kérjük, hogy végzettségét, vagy jelenlegi tanulmányainak igazoló okiratát mellékelje. (Együttesek részéről 1 hivatásos igazolást kérünk.)

 

Jelentkezési határidő: 2015. február 22. vasárnap, 24.00 óra.

 

A jelentkezéseket az alábbi címre várjuk:

VERSÜNNEP ALAPÍTVÁNY

1188. Budapest

Mikszáth Kálmán tér 1.

vagy

versunnep@gmail.com

Információt a versunnep@gmail.com, címen kérhetnek az érdeklődők. Kapcsolattartásra használható a facebook.com/versunnep oldal is.

 

Az elődöntőkre2015. márciusában kerül sor, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítjük az érintetteket. A döntőt 2014. április 11-én rendezzük, a Nemzeti Színházban.

 

DÍJAK

Minden kategóriában több, nagy értékű pénzjutalom, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül odaítélésre.

 

Felhívás iskolák, civil szervezetek részére:

 

A fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola, vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja, egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A szervezők biztosítják egy szakember delegálását az adott zsűribe. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén.

 

Ehhez szintén szükséges a nevezés elküldése, a versunnep@gmail.comcímre. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni.

 

A fesztiválra jelentkező résztvevők nyertesei részvételével 2015 májusában nagyszabású seregszemlét rendezünk, Budapesten.

 

A változtatás jogát fenntartjuk.

 

süti beállítások módosítása