Spiró Prah-ja látható a Bethlen téren

 

A Nemzetiségi Színházi Sorozat újabb előadásai a Bethlen térre érkeznek.

Minden hónap egy hétfő estéjén egy-egy nemzetiségi színház tart előadást az évad során a Bethlen Téri Színházban. Februárban azonban dupláznak; február 16-án 19:30-kor a TRU – Magyarországi Román Színház Spiró György PRAH című darabját viszi színre románul, majd február 28-án 19:30-kor a 7Sins 7Bridges Theater angol nyelvű előadását láthatja a közönség. A The man with a flower in his mouth alapja egy 1923-as Pirandello novella.

 

A Nemzetiségi Színházi Sorozat részeként ebben az évadban tartott már előadást a Magyarországi Szerb Színház és a Vertigo Szlovák Színház és az Urartu Örmény Színház, legközelebb pedig a Cinka Panna Cigány Színház mutatkozik be március 23-án.

 

A sorozat a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség segítségével valósul meg.

 

prah

 

A Magyarországi Román Színház (TRU) az első professzionális román nyelvű színház Magyarországon. Kitűzött célja a román kultúra terjesztése és a román nyelv ápolása. A színház első bemutatkozása (akkor még Teatrul Vis néven) egy Eminescu-est volt 2004 január 15-én Gyulán, a költő születésének 154. Évfordulója alkalmából.

 

Spiró György komédiája eredeti nyelven, magyar felirattal látható.

 

A történet: Lerobbant bányavidéki ház, konyhaszag. Miközben a nő paprikás krumplit főz, betoppan a férfi a nagy hírrel: megnyerték a főnyereményt, mind a hat számukat kihúzták a lottón! A váratlan fordulat félelmet csempész nyomorúságos életükbe, leltárt készítenek, és végül kétségbeesett döntésre jutnak. A darab azt kutatja, vajon miért nem képesek emberek felszabadultan örülni egy ilyen ajándéknak, hogy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel.

 

NŐ: Frank Ildikó Eszter
FÉRFI: Florin Gabriel Ionescu
Rendező: Florin Gabriel Ionescu



 

süti beállítások módosítása