Újra felolvasó maratont rendeznek a Centrál Színházban

Ebben az évben ismét történetfelolvasó maratonra készül a Centrál: április 14-én, este 6-tól éjjel 12-ig a gyermekeket a családon belül érő bántalmazás lesz a téma.

 

A Centrál Színház meghívója:

 

"3 éves koromtól olyan emlékeim vannak, hogy apám ver. Nem mindig puszta kézzel, általában nadrágszíjjal, ha nagyon rossz voltam, vizes szíjjal, vagy a csattal. A büntetéseinek hatására kétszer tört be a fejem, orvoshoz egyszer sem vittek miatta. A hegek ma is ékes bizonyítékai ennek.


9 évesen kellett először kielégítenem, erre is veréssel tanított meg. Ez olyan valami volt, hogy ha elmondtam volna valakinek, akkor a családom meghalt volna miattam. Borzalmas titok, melyről soha, semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. 34 évesen írtam le először a pszichológusomnak, de még akkor is attól féltem, hogy gyilkossá válok miatta." (Süni)

 

fb cover v1

 

Ebben az évben megint történet felolvasó maratonra készülünk: úgy véljük, hogy a gyermekeket a családon belül érő bántalmazás olyan téma, amiről többet kell beszélni, mint amennyit egyszerre, általában szoktak.

 

Több órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni, túl megy az elviselhetőség határán, túl, az általános ingerküszöbön, és ez a szándékunk.

 

Mennyiséggel áttörni a hallgatáson.

 

A szövegeket az Anoni Marához köthető Beszélj róla honlaptól kaptuk, néhányat a Terézanyutól és a Nane-tól. Az oldalon és a fórumon leírt eseteket, történeteket nem szerkesztett, hanem szöveghű - esetleg rövidített - formában olvassák majd fel a Centrál színészei és színészbarátai.

 

Szakmai támogató az Unicef Magyarország.
A belépés ingyenes.

 

 

 

Gyerekek elleni erőszak – történet felolvasó maraton

2015. április 14-én, este 6-tól éjjel 12-ig, a Centrál Színházban (VI. Révay utca 18)

 


Akik felolvasnak:

Ágoston Katalin, Almási Éva, Básti Juli, Béres Ilona, Bíró Kriszta, Borbás Gabi, Bozsik Yvette, Cserna Antal, Für Anikó, Gryllus Dorka, Halmágyi Sándor, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Igó Éva, Kovács István, Kovács Krisztián, Kováts Adél, Lázár Kati, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Papp János, Pogány Judit, Pokorny Lia, Polyák Lilla, Puskás Tamás, Rada Bálint, Rudolf Péter, Sajgál Erika, Schell Judit, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Stefanovics Angéla, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás, Szalay Kriszta, Szalay Mariann, Szegvári Katalin, Szervét Tibor, Szilágyi Csenge, Takács Katalin.

 

 

süti beállítások módosítása