Újra Marokkóban turnézik az Osonó

Április1. és 24. között marokkói turnén vesz részt a társulat négy tagja: Fazakas Misi, Mucha Oszkár, Daragics Bernadette és Bernát Szilárd. 

A nemzetközi színházprojektek folytatásaként a mask@face.now című koprodukció turnéjára, illetve egy nemzetközi fesztiválfellépésre kerül sor. A marokkói turné során, 5 városban mintegy 9 alkalommal kerül bemutatásra a Fazakas Misi által rendezett koprodukció. Az arab-osonós színészek által játszott előadást meghívták az április 7. és 13. között megrendezésre kerülő Sidi-Kacem-i Nemzetközi Színházi Fesztiválra is, amely keretén belül háromszor lép fel a csapat.

 

IMG 7940 S

 

 

A mask@face.now alapját azok a beszélgetések és műhelymunkai tapasztalatok képezik, amelyeket az afrikai országban az Osonó tagjai iskolásokkal, egyetemistákkal, jól szituált családból érkezőkkel és hátrányosabb helyzetűekkel, munkanélküliekkel folytattak. A közös beszélgetések, játékok és önismereti gyakorlatok során feltérképezett fiatalok történetei, nehézségei, álmai, gondolatai és a jövőjükkel kapcsolatos elképzelései alkotják az előadás alapját és ezeknek a személyes történeteknek ad színházi keretet az előadás, amely a két egymástól távol eső kultúra találkozására, valamint az adott ország legjellemzőbb társadalmi kérdéseire épül, megszólaltatva egy generáció hangjait. A jelenről beszélve, olyan kérdéseket fogalmaz meg az arab és kelet-európai fiatalokból álló csapat, amelyek nemcsak Marokkóban, hanem Romániában, de akár Európában is aktuálisak.

 

 

Legutóbb a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztiválon láthatta a közönség az előadást, de mivel a csapat marokkói tagjai - Hassan Bara, Mohamed Benail, Mohamed Bara, Ayoub Anabi, Mohssine Dogma - nem kaptak beutazási engedélyt Romániába, az Osonó más szereposztással, thaiföldi vendégszínészekkel volt kénytelen bemutatni a produkciót.

 

A tavaly augusztusban létrehozott előadással már novemberben részt vett a csapat egy marokkói turnén. Akkor 5 városban 10 alkalommal lépett fel a társulat, többek közt a 3. Berkane-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon is, amelynek igazgatója, Aissa Chelfi így fogalmazott: „a produkció számomra csodálatos volt, hiszen valami újat hozott a fesztivál számára, olyasmit, amit még nem láttunk. (…) Az iszlám és európai kultúrák közti különbségek ellenére, ez az európai- arab csapat egy közösséget tud alkotni. Azt gondolom, hogy pontosan erre van szükség ahhoz, hogy a zártságunkból továbblépjünk a világ felé, és az ilyen jellegű közös munkákkal egy világreformot érjünk el.”

 

Forrás: Osonó

 

 

süti beállítások módosítása