Ketten egyedül - Goda Krisztina a Tháliában rendezett

Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével május 9-én mutatja be a Thália Színház a Ketten egyedül című darabot Goda Krisztina rendezésében.

Az előadásban a felszolgálót Schell Judit, a szakácsot Csányi Sándor személyesíti meg. A női szereplő, Frankie sokat csalódott korábban és emiatt fél belemenni egy újabb kapcsolatba, Johnny pedig kitartóan ostromolja a lányt és nem adja fel. "Johnny változtatni szeretne, társat akar, Frankie pedig, aki kedves, csinos és jóérzésű lány, önvédelemre van berendezkedve" - mondta el a szerdai budapesti sajtótájékoztatón Goda Krisztina.

 

ketten egyedul

Az olvasópróbán (fotó: Csatáry-Nagy Kriszta)

 


A rendező hozzátette: a darab aktualitása, hogy jellemző nagyvárosi problémát fogalmaz meg, amely szerint az emberek félnek belemenni kapcsolatokba, mindenki éli a saját életét, ragaszkodva magányosságához. Kitért arra is, hogy most kezdik feltérképezni a karaktereket: milyen lehetőségek, milyen színek vannak bennük.


Goda Krisztinának nem ez az első színházi munkája, és bár saját bevallása szerint a film a fő csapásvonala, nagyon izgalmas dolognak tartja a színházi rendezést. "Nagyon izgalmas, hogy áll helyre egy anyagnak a ritmusa, hogyan keressük meg a mélységeket, amelyek ott vannak a szövegben, és adott esetben az ötödik olvasásra sem veszi észre az ember."


Schell Judit véleménye szerint Frankie vágyik valakire, de már sokszor megégette magát, ezért óvatos és lassabb tempóban szeretne előre haladni a kapcsolatukban, míg Johnny optimistább. Csányi Sándor szerint a férfi többet lát bele a kapcsolatba, s elsősorban arra figyel, hogy mi működtetné a kapcsolatukat. "A darab elején lefekszenek egymással, aztán lehet drukkolni, hogy összejönnek-e vagy sem" - fogalmazott a színművész.


Schell Juditot és Csányi Sándort a Csak szex és más semmi (2005) után a 2012-ben bemutatott Esküvőtől válóperig című bohózatban - mint perlekedő házaspárt - láthatta együtt játszani a közönség.


Terrence McNally amerikai drámaíró Ketten egyedül című színdarabjából készült a Krumpirózsa című film Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel a főszerepben.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása