Drónos tánccal debütál az Én, Leonardo

Drónokat röptet a modern Leonardo da Vinci az ExperiDance legújabb táncjátékában. A produkciót először április 17-én láthatja a közönség, a premier előadásra már megtelt a RaM Colosseum színházterme.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Leonardo da Vinci élete és művészete legendák és összeesküvés-elméletek kedvelt témája. E titkok nyomába ered az ExperiDance Én, Leonardo című legújabb darabja, kiemelve da Vinci életútjának és munkásságának legrejtélyesebb epizódjait, mindezt egyedülállóan modern stílusban. Így válik, többek között, a drónos tánc a darab kuriózumává, mely a repülés technológiáját láttatja Leonardo szemével. A ma még elsődlegesen a hadiiparban használt drón technológia, mint hatásos színpadképi elem jelenik meg az ExperiDance új show-jában mutatva, hogy a világhírű táncszínház most a megszokottnál is extravagánsabb látványvilággal készül.

 

leo

 

A darab két főszereplője az idős és a fiatal Leonardo. A fiatal sikerre éhes karrierista, aki gyakran hoz hirtelen, meggondolatlan döntéseket, aminek zsenialitása és művészete látja kárát. Az idős Leonardo ennek az életstílusnak tart tükröt. A darab megrázó fordulattal végződik: Leonardo híres művének, Az utolsó vacsorának befejezésekor szembesül saját szellemi tékozlásával.


A produkció erősen épül majd Leonardo más híres festményeire, így a Mona Lisától kezdve a Sziklás Madonnáig, számtalan kép megelevenedik a színpadon, sőt, a Vitruvius-tanulmánnyal is sokat játszanak a koreográfiákban. A díszlet, a jelmezek és a cselekmény is modern stílusban közelíti meg a reneszánszt, a szereplők pedig mai zenére fognak táncolni. Bár a premierre már megtelt a RaM Colosseum színházterme, április 19-én újabb két előadásra válthatnak jegyet a nézők.


A darab a 15 éves jubileumát ünneplő tánctársulat 15. egész estés produkciója, melynek nemzetközi premierjére várhatóan a 2015-ös Milánói Világkiállításon kerül sor. Ugyanakkor a magyar közönség is kedveli az olasz életérzést: a társulat első ilyen témájú darabját, a Szenvedélyem, Velence című produkciót egy éve játsszák folyamatos teltház előtt.

 

Forrás: ExperiDance

 

 

süti beállítások módosítása