Célegyenesben a szentmargitbányai operafesztivál előkészületei

Júliusban mutatják be az egykori kőfejtő szabadtéri színpadán Puccini Tosca című operáját - közölték az esemény szervezői csütörtökön Bécsben.

Az újságírók előtt bemutatkozott Maren Hofmeister, a Szentmargitbányai Opera új intendánsa. Örömmel beszélt arról, hogy az idei bemutatón a szentmargitbányai közönség első alkalommal élvezheti a prágai Állami Operaház zenekarának játékát és a Bécsi Filharmonia Kórus énekét. Hofmeister szerint a mostani produkcióval a szentmargitbányai fesztivál a híres bregenzi és veronai operafesztiválok népszerűségével fog vetekedni.


A Tosca rendezője, Robert Dornhelm a sajtótájékoztatón elmondta: digitális kivetítőn is követhető lesz a színpadi játék, amellyel az volt a céljuk, hogy közelebb hozzák a publikumot a színészekhez. A LED kivetítő csaknem 340 négyzetméter felületű. Dornhelm harmadszor rendez darabot a szentmargitbányai kőfejtőben. 2013-ban a Bohéméletet, 2014-ben pedig az Aidát állította színpadra.

 

tosca-bei-den-opernfestspielen-st-margarethen-41-55628050


Michael Güttler zenei vezető arról beszélt, hogy utolsó szakaszba ért az énekesek kiválasztása, a tér akusztikájának finomítása. Amra Bergman díszlettervező az elkészült színpadi képről adott tájékoztatást: egy 25,7 méter magas angyal 1600 négyzetméter nagyságú szárnyával öleli körbe a színpadot. A kinyílt szárny mögött lesz látható a kivetített színpadkép. A tervező munkáját a kőfejtő természetes környezete ihlette.


Tosca szerepében Alekszia Voulgaridou, Katrin Adel és Okszana Kramareva látható, Cavaradossit Andréa Caré és Yusif Eyzvazov, Scarpiát Jevgenyij Nyikityin, Marco Vratogna és Davide Daniami alakítja.


Szentmargitbányán található Európa egyik legrégebbi kőfejtője, amely 2001 óta az UNESCO-világörökség részét képezi. A kőfejtőben bányászott homokkövet a bécsi Szent István-székesegyház (Stephansdom) és a bécsi körúton található legjelentősebb épületek építéséhez használták. Az itt rendezett koncertek és előadások mintegy 220 ezer látogatót vonzanak évente.


A Toscát július 8. és augusztus 15. között 17 alkalommal mutatják be, a szervezők több mint nyolcvanezer jegy eladásával számolnak. A belépőjegyek már kaphatók, áruk 29 és 113 euró (8800 és 34 000 forint) között van.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása